Bisküvili Mandalinali Pasta(Butterkeks-Mandarinen Kuchen)




Malzemeler
Kek icin;
6 Yumurta
150 gr Seker
150 gr un
1 Paket kabartma tozu
1Paket vanilya
Üzeri icin;
4 tane mandalina konservesi
2 paket vanilyali puding
500 ml Portakal suyu
250 ml mandalina suyu(konserveden)
800 ml krema
2 yemek kasigi pudra sekeri
4 paket krema sertlestirici
Pastamizin üzerini kaplayacak kadar petit beurre bisküvi
Yapilisi;
Önce yumurtalarin sari ve beyazlarini ayiriyoruz.Beyazlarini ayri bir kapta kar gibi olana dek cirpiyoruz.Sarilarinada seker ve vanilyayi ekleyip krema kivamina gelene dek cirptiktan sonra,un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karistiriyoruz.
Son olarak kar haline gelmis yumurta beyazlarini ekleyip,sönmemesine dikkat ederek karistirip,yagli kagit serilmis firin tepsisine döküyoruz.
Önceden isitilmis 190 derecelik firinda 20 dk pisiriyor ve sogumaya birakiyoruz.
Kekimiz sogurken,konserve mandalinalarimizi süzüyoruz ve suyundan 250 ml ayriyoruz.
250 ml mandalina ve 500 ml portakal suyu ile birlikte pudingimizi pisiriyoruz.Süzülen mandalinalardan üzerini süslemek icin biraz ayirdiktan sonra geri kalanini kekimizin üzerine yayiyoruz.Üzerine pisen pudingi döküp,sogumaya birakiyoruz.

Puding sogurken 800 ml kremayi,2 yemek kasigi pudra sekeri ve 4 paket krema sertlestirici ile birlikte cirpiyoruz.Sert bir kivam aldiktan cirpmayi birakiyor,1/4`ini üzerini süslemek icin ayiriyor ve kalanini soguyan pudingin üzerine sürüyoruz.
Son olarak üzerine bisküvileri diziyor,ayirdigimiz krema ve mandalinalar ile süslüyoruz.

Ben resimde gördügünüz cikolatali petit beurre ile süsledim,görünüs güzel oldu ama pastayi yerken biraz sorun oldu.
Bu yüzden bir dahaki sefere bende normal petit beurre ile yapacagim,üzerinide eritilmis cikolata ve yine mandalinalar ile süsleyecegim.Sizede öyle yapmanizi tavsiye ediyorum.
Ayrica bu pastayi visne,ananas gibi meyvelerlede yapabilirsiniz.Öylede güzel olacigina eminim.Bol meyveli oldugu icin gayet hafif bir pasta oldu.Denemenizi tavsiye ediyor ve afiyet olsun diyorum........

0 yorum: