Elmali Islak Kurabiye



Sizde benim gibi elma ve tarcicin bulustugu lezzetleri seviyorsaniz,emin olunki bu kurabiyeyide cok seveceksiniz.Yumusak,agizda dagilan ve yerken hafif kek hissi uyandiran cok güzel bir kurabiye.Tarif icin portakal agacina tesekkür ediyor ve tarifimize geciyorum.....

Malzemeler:

250 gr margarin
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

içi için:
6 iri boy elma
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Biraz ceviz veya fındık içi
dışı için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
hindistan cevizi
Yapilisi;
Ilk önce serbetimizi hazirliyoruz.Önce su ve sekeri bir tencereye alip 5 dk. kaynatin,daha sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dk. daha kaynatip altini kapatin ve sogumaya birakin.

Daha sonra bir kabın içine eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp karıştırin. İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun ve hamurunuzu 10 dak. dinlendirin.
Bu arada elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İcine hazirladigimiz elmali icten koyun.Hazirladiginiz kurabiyeleri yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190C fırında kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin.
Son olarak firindan cikan sicak kurabiyeleri,sogumus olan serbetin icine atin,biraz ters düz yaptiktan sonra hindistan cevizine bulayin ve servis tabagina alin.
Yada benim gibi bir gün önceden kurabiyeleri pisirip,soguk kurabiyeleri ertesi gün sicak serbetle bulusturabilirsiniz.
Önemli olan biri sicakken,digerinin soguk olmasi.
Afiyet olsun.........

0 yorum: