Ekler Pasta



Malzemeler
Hamuru icin
2 su bardagi su
2 su bardagi un
125 gr margarin
4 yumurta
2 tatli kasigi toz seker
yarim cay kasigi tuz
Kremasi icin
3,5 su bardagi süt
1,5 su bardagi seker
1 su bardagi un
50 gr margarin
2 tane yumurta
1 paket vanilya
1 limon kabugu rendesi
Üzeri icin
1 paket bitter cikolata
1 yemek kasigi margarin
Yapilisi
Önce krema yapilip sogumaya birakilir.Bunun icin bir tencerenin icine süt,un,seker ve yumurta konulup iyice karistirilir.Daha sonra ocagin alti acilir ve kaynayincaya kadar pisirilir.Kaynadiktan sonra ocagin üstünden alinir ve icine margarin,limon kabugu rendesi ile vanilya konulup tekrar iyice karistirilir ve sogumaya birakilir.
Hamuru icin,bir tencereye su,margarin ,tuz ve seker konulup kaynatildiktan sonra alti kisilir,elenmis un tencereye konulur ve tahta bir kasik yardimi ile hamur haline getirilir.
Hamur toparlandiktan sonra baska bir kaba alinir ve ilimaya birakilir.Hamur iyice ilidiktan sonra yumurtalar sirasi ile tek tek kirilip iyice hamura yedirilir.Daha sonra ucu geniş bir sıkma torbasına konulup yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıkılır. (Isterseniz her seferinde avucunuzu ıslatarak elinizlede sekil verebilirsiniz)Ben yuvarlak muffin kagitlarinin icine koyacagim icin eklerimi yuvarlak yaptim,ince uzun sekillerdede yapabilirsiniz. İstediğiniz boyutta hazırlanan hamurlar 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Pişme işlemi sonunda fırın kapağı hemen açılmaz,firin ilinincaya kadar beklemelisiniz.O kadar vaktiniz yoksa en az 10-15 dk beklemenizi tavsiye ediyorum.
Firinin kapagini hemen acarsaniz hamurlariniz söner.....

Firindan cikan hamurlari soguyuncaya kadar beklettikten sonra bicakla ortadan ikiye kesip,arasina hazirldigimiz kremedan sürüyoruz.
Üzeri icinde bir kenarda benmari usulü erittigimiz cikolatanin icine margarini koyup iyice karistiriyoruz.Eklerimizi ters cevirip bu karisima buluyoruz,yada benim gibi bir sıkma torbasi yardimi ile üzerlerine sıkabilirsiniz.
Eklerinizi kremali oldugu icin buz dolabinda saklamayi unutmayin........
Afiyet olsun........

1 yorum:

Adsız dedi ki...
4 Ocak 2009 04:28

Himmmm nefis görünüyor olsada yesekk...