Elmali Kek



Malzemeler
2 yumurta
3 cay bardagi un
1,5 cay bardagi seker
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 cay bardagi iri cekilmis findik
1-2 tatli kasigi tarcin
1 yemek kasigi kayisi receli
Yapilisi
Öncelikle yumurta ve seker iyice cirpilir.Daha sonra süt ve sivi yag ilave edilip cirpmaya devam edilir.Son olarak elenmis un,kabartma tozu ve tarcin ilave edilir.Alti yaglanmis yada yagli kagit serilmis kek kalibina dökülür.
Üzeri icin elmalar yikanir,soyulur ve cekirdekleri cikarildiktan sonra cok ince olmayacak sekilde dogranir ve kek hamurunun üzerini kaplayacak sekilde üzerine dizilir.


1 yemek kasigi kayisi receli 1 yemek kasigi su ile sulandirilip bir firca yardimi ile elmalarin üzerine sürülür.Son olarak iri cekilmis findiklar elmalarin üzerine serpilir ve önceden isitilmis 180 derece firinda pisirilir.

Eger kayisi receliniz yoksa yapmasanizda olur.Recel findiklarin elmalarin üzerine daha iyi yapismasini sagliyor.Ben evde varsa üzerine sürüyorum yoksa sürmüyorum.
Isterseniz bu tarifi büyük firin tepsisindede yapabilirsiniz.Yapmaniz gereken tek sey yumurta sayisini 4`e ve cay bardagi ölcülerinide su bardagi ölcülerine cikarmak.
Afiyet olsun......................

0 yorum: