KISIR


Malzemeler
2 su bardagi ince bulgur
2 su bardagi sicak su
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
3-4 tane taze sogan
4-5 tane domates
Yarim demet maydanoz
1 tane salatalik
1 tane marul
2-3 tane yesil biber
Siviyag,limon suyu,tuz

Yapilisi
Öncelikle bir tencerenin icine bulguru ve suyu alip kapagini kapatiyoruz.Baska bir tencerenin icinde domates ve biber salcasini 1-2 yemek kasigi sivi yag ile biraz kavurup,ocagi kapatiyoruz.
Diger tarafta taze sogan,domates,maydanoz,salatalik,yesil biber ve marulu ince ince dogruyoruz.Sicak su ile birlikte kabaran bulgurumuzu genis bir tepsinin icine alip,üzerine kavurdugumuz salcalari ekliyoruz.Daha sonra iyice karistirip,sogumaya birakiyoruz.
Soguduktan sonra dogradigimiz yesillikleri ekliyoruz,siviyag,tuz ve limon suyu ile tatlandirip servise hazir hale getiriyoruz.
Afiyet olsun...........

0 yorum: