Muhallebili Elma Tatlisi


Bu tatli tarifini internetten almistim.Ama ne yazikki tam olarak nerden aldigimi bilemiyorum.Uzun zamandir denemek istedigim tatlilar arasinda sirasini bekliyordu.Iyikide denemisim diyorum,elma ve tarcin birlesmesine bayilan biri olarak bu tatliyi cok begendim.Cok hafif bir tatli oldu,üstelik cocuklar icinde cok uygun.Umarim sizde benim kadar begenirsiniz............


Malzemeler:

5 adet elma (tercihen sari)

10 yemek kasigi seker

2 su bardagi su

10 adet petibör bisküvi

Muhallebisi icin:

750 ml. süt

1 su bardagi toz seker

1 paket vanilya

3 yemek kasigi un (tepeleme)

1 yumurta

1 yemek kasigi tereyagi

Ici icin:

1/2 su bardagi iri cekilmis ceviz
1-2 tatli kasigi tarcin

Yapilisi;

Öncelikle elmalari ikiye bölün ve soyun.Cekirdek yuvalarini dikkatlice cikarin, yayvan bir tencereye acik kisimlari alta gelecek sekilde dizin her birinin üzerine 1 yemek kasigi seker dökün, 2 su bardagi suyu ekleyin ve kaynamaya basladiktan sonra yaklasik 3-4 dakika kaynatin.(Su miktari tencerenizin yayvanligina göre degisebilir,elmalarin yarisina gelecek sekilde su eklemeniz yeterli olacaktir)Daha sonra ters yüzlerini cevirin ve bir 3-4 dk kadarda bu sekilde kaynatin.Elmalar pistikten sonra ocagin altini kapatin.


Bir kabin icinde ceviz ici ve biraz tarcini karistirin ve elmalarin cekirdek yuvalarina doldurun. Bisküvi ile kapatin ve borcama bisküviler altta kalacak sekilde dizin.



Muhallebi malzemelerini margarin ve vanilya haric pisirin,pistikten sonra ocaktan alin.Tereyagi ve vanilyayi ekleyip iyice cirptiktan sonra elmalarin üzerine esit miktarda bosaltin.Hindistan cevizi ile süsleyerek soguduktan sonra servis yapin.

Afiyet olsun.........

3 yorum:

Adsız dedi ki...
23 Ocak 2009 05:42

selamlar canım muhallebili elma tatlın harika olmuş tam benlik ilk fırsatta deniycem ellerine sağlık :)
http://yemekguncesi.blogcu.com/

Lezzet Treni dedi ki...
23 Ocak 2009 10:14

Tesekkür ederim canim,afiyet olsun....

pelince dedi ki...
24 Ocak 2009 01:17

Hem hafif hemde lezzetli bir tatlı olmuş,ellerine sağlık..

Sevgiler..