Satranc ( Damali) Tiramisu



Malzemeler
Pandispanyasi icin
5 yumurta
4 türk kahvesi fincani seker
4 türk kahvesi fincani un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1-2 yemek kasigi kakao
Kremasi icin
1,5 litre süt
5 türk kahvesi fincani un
5 türk kahvesi fincani seker
3 yumurta sarisi
1 paket vanilya
3 paket mascarpone(yoksa labne peyniri)
Keki islatmak icin
1 su bardagi sicak su
3-4 yemek kasigi granül kahve
3-4 yemek kasigi seker
Yapilisi
Iki adet pandispanyaya ihtiyacimiz olacak.Bu yüzden yukaridaki pandispanya malzemelerini iki ölcü kullanip biri kakaolu biride sade olmak üzere iki adet pandispanya pisirecegiz.
Öncelikle yumurtalarin bayazlarini bir kaba ,sarilarinida bir kaba aliyoruz.Beyazlarini kar gibi olana dek cirpiyoruz.Sarilarinin icinede vanilya ve sekeri koyup krema kivamina gelene dek iyice cirpiyoruz.Daha sonra un ve kabartma tozunu koyup yine cirpiyoruz.Son olarak yumurta beyazlarinida bu karisima ekliyoruz,yumurta beyazlarinin sönmemesine dikkat ederek karistiriyoruz.Pandispanyalarimizdan birine kakao ekliyoruz.175 derecede önceden isitilmis firinda pisiriyoruz.Ben kare bir firin kabi kullandim.
Biri sade ,digeri kakaolu olmak üzere hazirladigimiz pandispanyalarimiz pistikten sonra sogumaya birakiyoruz.
Pandispanyalarimiz sogurken biz kremasini hazirliyoruz.Bir tencerenin icine süt,seker ,un ve yumurta sarilarini alip iyice karistiriyoruz.Daha sonra ocagin altini acip muhallebi kivamina gelene dek pisiriyoruz.Muhallebi kivaminna gelen kremamizi ocaktan alip icine vanilya ve mascarponeyi ekleyip mikserle 10-15 dk cirpiyoruz.
Kremamiz kullanima hazir hale gelmis oluyor böylece.
Diger tarafta bir kabin icinde kahve,su ve sekeri karistiriyoruz.
Simdi soguyan pandispanyalarimizi önce enine dogru ikiye kesiyoruz.Sonrada boyuna dogru 6 serit olacak sekilde kesiyoruz.Böylece 24 seritimiz oluyor.
Tepsiye yanyana bir kakaolu bir sade serit gelecek sekilde dizip hazirladigimiz kahve ile keklerimizi islatiyoruz.Üzerine hazirladigimiz kremamizi sürüyoruz.
Simdi kakaolu olan seridin üzerine sade,sade olanin üzerine kakaolu gelecek sekilde seritlerimizi tepsiye diziyor,kahve ile islatip yine kremamizi sürüyoruz.
Kalan malzeme icinde ayni islemi tekrarliyoruz,en üstüne yine krema sürdükten sonra kakao eliyoruz.

Ben rendelenmis beyaz cikolata ve kahveli cikolata taneleri ile süsledim pastami.
Kullandigim kalip büyük oldugu icin malzemeleride iki kati kullandim.
Eger kücük bir kalip kullanacaksaniz malzemeleri yari yariya yapmanizi tavsiye ediyorum..
Afiyet olsun.........

1 yorum:

Adsız dedi ki...
4 Ocak 2009 04:27

Degisik bir görüntü ellerine saglik...