Schmandli Ananasli Pasta(Ananas Schmand Kuchen)



Malzemeler
Keki icin;
4 yumurta
250 gr toz seker
150 ml portakal suyu
125 gr siviyag
250 gr un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kremasi icin;
2 kutu schmand(yoksa tuzsuz labne peyniri)
3 kutu krema
4 paket vanilya
3 paket krema sertlestirici
2 kutu ananas konservesi
2 yemek kasigi nesquik
Yapilisi
Kek icin yumurta ve sekeri iyice cirpin.Daha sonra portakal suyu,siviyag ve vanilyayi ekleyip cirpmaya devam edin.Son olarak eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar cirpin.
Altina yagli kagit serilmis kare firin tepsisine kekinizi dökün ve 180 derecede önceden isitilmis firinda yaklasik 30-35 dk pisirin.Pistikten sonra kekinizi sogumaya birakin.Soguyan kekinizi yagli kagittan ayirin ve yine ayni tepsinin icine koyun.
Üzeri icin öncelikle bir kap icinde schmand(veya labne peyniri) ve 2 paket vanilyayi 2 dk cirpin ve soguyan kekin üzerine yayin.Üzerine süzdügünüz ananaslari dizin.
Daha sonra 3 kutu kremayi kalan 2 paket vanilya ve krema sertlestirici ile iyice cirpin ve ananaslarin üzerine hazir olan kremanizi sürün.


Son olarak 2 yemek kasigi nesquik`i pastanin üzeerine eleyin ve pastanizi dinlenmesi icin en 2 saat buzdolabinda bekletin.
Hatta bir gece önceden yapip buzdolabinda dinlenmeye birakirsaniz daha iyi sonuc alirsiniz.Pastanizi istediginiz herhangi bir meyve ile yapabilirsiniz.Yazin özellikle cilekle yapmanizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.........

0 yorum: