Kizimin Dogum Günü Pastasi


2 Subat kizimin dogum günüydü.2. dogum gününü kutladik pamuk prensesimin.Ancak simdi ekleyebiliyorum kizim icin yaptigim pastayi.Bu biraz acemice oldu ama,bir dahaki dogum gününe daha güzelini yapabilirim insallah.Simdi tarifime geciyorum;

Malzemeler;
Pandispanyasi icin;
4 yumurta (sarı ve beyazlarını birbirine karışmayacak şekilde ayırın.)
1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı su (küçük çay bardağı)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardagi un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kremasi icin;
Dr Oetker Cilekli Pasta Kremasi
Keki Islatmak icin;
Sekerli süt
Süslemek icin;
Krem santi veya Dr Oetker Vanilyali Pasta Kremasi
Cesitli sekerler
Yapılışı;
Fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtın.

Yumurta sarıları ve toz şekeri, şeker iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.

Su, süt, nişasta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

En son un ve kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde çırpmayı sürdürün. Hamur sertleşecektir ve belki pütürlü bir kıvam alacaktır.

Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.

Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karıştırın.

Hamuru altina yagli kagit serdiginiz kek kalibiniza(ben kelepceli kek kalibi kullaniyorum) döküp spatulayla tepsinin her yerine eşit olarak yayın. Hamurun kıvamı çok akışkan olmadığı için tepsiye spatula ile yaymanız gerekiyor.Kekin piserken rahatca tirmanabilmesi icin kek kalibinizin kenarlarini yaglamayin.

Önceden ısıttığınız fırında ortalama 30 dk pisirin.

Fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra, kenarlarını bıçakla tepsiden ayırın.

Pandispanyayı tepsiden çıkarıp tabanındaki yağlı kağıdı sıyırın.Iyice soguduktan sonra istediginiz gibi 2 veya 3´e bölün.Ben üce böldüm.Pastam büyük oldugu icin pandispanya tarifimide 2 ölcü olarak kullandim.

Cilekli pasta kremasini üzerinde yazdigi gibi hazirlayin(ben bunuda 2 paket kullandim).Sogutup üce böldügünüz pandispanyayi sekerli sütle islatin ve aralarina bu kremadan sürün.Kalan krema ile de pastanizi kaplayin.
Son olarak krem santi veya vanilyali pasta kremasini üzerinde yazdigi gibi hazirlayip,cesitli renklerdeki sekerlerle birlikte pastanizi istediginiz sekilde süsleyin.

Afiyet olsun...

Multi Cikolatali Kakaolu Pasta


Malzemeler
125 gr seker
4 yumurta
100 gr un
35 gr kakao
25 gr eritilmis tereyag
50 gr sütlü kuvertür cikolata
150 grRama Cremefine zum Schlagen(yoksa krema)
50 gr beyaz kuvertür cikolata
25 gr damla cikolata
150 gr bitter kuvertür cikolata
50 gr hindistan cevizi

Yapilisi;
Firinimizi 190 dereceye ayarlayip isitmaya baslayin..Seker ve yumurtalari 5 dk kadar mixer ile cirpin.Unu eleyip kakao ile karistirin,yumurta ve seker karisimina ekleyin.Tekrar iyice cirptiktan sonra son olarak eritilmis tereyagini ekleyin ve tekrar cirpin.Kek hamurunu 18 cm´lik bir kek kalibina dökün ve yaklasik olarak 40 dk pisirin.(Benim 18 cm´lik kek kalibim olmadigi icin 26 cm´lik kek kalibimi kullandim,bu yüzden pastam biraz ince oldu).Pisen keki sogumaya birakin.

Kremasi icin önce sütlü kuvertür cikolatayi benmari usulü yada mikrodalga firinda eritin.Üzerine 75 gr Cremefine(yoksa krema) ekleyin ve mixer ile koyu bir kivam alana dek iyice cirpin ve buz dolabina kaldirin.

Ikinci krema icinde beyaz kuvertür cikolatayi eritin ve yine 75 gr Cremefine ekleyin.Mixerle koyu bir kivam alana dek cirptiktan sonra icine damla cikolatalari ekleyip buz dolabina kaldirin.(Bir kutu Cremefine 250 ml oldugu icin ben ikiye böldüm ve kremalarda 125´er ml kullandim).

Simdi keki ortadan ikiye bölün.Böldügünüz keklerden birini tekrar ortadan ikiye bölün.Böylece iki tane ince ve bir tanede kalin olmak üzere üc tane kekiniz olacak.

Ince olan keklerden birini alta koyun ve üzerine sütlü cikolata ile hazirladiginiz kremayi sürün ve üzerine diger ince parcayi kapatin.Bunun da üzerine beyaz cikolata ile hazirladiginiz kramayi sürün ve son kek parcasi olan kalin keki bunun üzerine kapatin.Son olarak bitter kuvertürü eritin ve kekin üzerine yayin,cikolata donmadan üzerine hindistan cevizini serpin...

Cikolatayi sevenler icin güzel bir secenek.Tarifin asli BURADA
Tam olarak bilmiyorum ama sanirim Crème fraiche Türkiyede yok.Bunun yerine krema kullanabilirsiniz.Zaten arasinda fazla bir fark yok ,sadece krema biraz daha yagli...


Afiyet olsun......

Findikli Visneli Pasta


Malzemeler;
Keki icin;
6 yumurta
180ml sıvıyağ
200gr tozşeker
1 paket vanilya
75gr un
1 paket kabartma tozu
300gr ince çekilmiş fındık
Visneli ara krema icin;
2 Kavanoz visne kompostosu
2 Paket vanilyali pudding
Beyaz kat icin;
600 ml krema
2 paket krema sertleştirici
En üst kat icin;
20 adet pötibör bisküvi(tepsinin büyüklügüne göre sayi degisebilir)
50gr. bitter çikolata
Yapilisi;
Yumurtalari, şekeri ve vanilyayı kabarana kadar çirpin. Yağı ekleyin. Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyin. En son çekilmiş findigi ilave edip,tahta kaşikla şöyle bir kariştirip firin tepsisine dökün. 175 derecede önceden isitilmis firinda 20-25 dakika pişirin.

Kek pişerken, visneleri süzün.750 ml visne suyu ile paketin üzerinde yazdigi gibi pudingi pisirin.(Benim kullandigim puddinglerin bir paketi 500 ml sütle pisirilmesi gerekiyordu,ben iki paket kullandim ve kremanin biraz daha koyu olmasi ici 1 litre yerine 750 ml ile pisirdim.Eger sizin pudinginizin bir paketinin 1 litre süt ile pisirilmesi gerekiyorsa,bir paket pudingi 750 ml ile pisirmeniz yeterli olacaktir.Bu durumda ikinci paket pudinge gerek kalmayacak).Puding pistikten sonra ara ara karistirip ilitin.Ilidiktan sonra icine visne tanelerini ekleyip iyice karistirin ve sogumus olan kekin üzerine düzgün bir sekilde yayin.

Daha sonra kremayi,krema sertleştirici ile birlikte çırpın. Vişnelerin üzerine yine düzgün bir sekilde yayin.(Krema yerine krem santide kullanabilirsiniz.) En üst kata bisküvileri aralarında azıcık boşluk kalacak şekilde sıra sıra dizin.Çikolatayi eritip, bisküvilerin üzerine düzensiz sekiller ve çizgiler yapın.

Pastayi buzdolabinda sogutun.Hatta aksamdan yapip bir gece buzdolabinda bekletirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.Pastanizi mandalina,ananas gibi meyvelerlede yapabilirsiniz...Özelliklede kalabalik misafirler icin cok uygun bir pasta.Pastayı keserken, kişi başına bir bisküvi gelecek şekilde kesin.

Ne yazikki ben dilimlenmis halinin fotografini cekemedim,pasta yapildiktan sonra misafirleri icin anneme gitti.Bir dahaki sefere dilimlenmis fotografinida ekleyebilirim insallah......

Afiyet olsun........

Biskremli Pasta


Malzemeler
Kremasi ici;
4 bardak süt
4 yemek kaşığı un
7-8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
yarım poşet krem şanti
Kek icin;
5 yumurta
11 yemek kaşığı un
11 yemek kaşığı şeker
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu, 1paket vanilya
Ara Kremasi icin;
1 poşet krem şanti
1bardak süt
2 paket biskrem bisküvi
1 avuç dövülmüş ceviz.
Islatmak için;
1,5 bardak şekerli sıcak süt
Süslemek İçin;
File Fındık veya Damla Çikolata
Yapilisi;
Öncelikle süt,şeker,un,nescafe ve yumurta sarısını cirpma teli ile iyice cirpip muhallebi gibi pişirin.
Ilıdıktan sonra hazırlamış olduğunuz krem şantiyle 10 dk. çırpın.
Daha sonra kek malzemelerini sırasıyla çırparak kek kalibiniza bosaltin(ben 26 cm´lik kelepceli kalip kullandim) ve 170 derecede önceden isitilmis finda pisirin.Soguduktan sonra ikiye bölün.
Ara kremasi icin biskrem bisküviyi robotta un haline getirip hazırlamış olduğunuz krem şantinin içine cevizle birlikte ekleyin ve iyice karistirin..
Son olarak kekin bir parçasını sütle ıslattıktan sonra biskremli karşımı üzerine yayın.Kekin diğer parçasınıda üzerine kapatıp sütle ıslatın.
Üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. Servisten önce file fındık veya damla çikolata ile süsleyin.

Ben bir dahaki sefer yaptigimda kekim yine bu kadar kabarirsa kekimi üce bölmeyi düsünüyorum.Tarifin aslini bozmamak icin bölmemistim,ama bölsem daha iyi olacakmis.Ayrica üst kremasida birazcik fazla geldi,onuda biraz azaltip yapacagim.
Ama sonuc olarak özelliklede biskrem sevenlerin sevecegi güzel bir pasta oldu.
Tarif Portakal agacina ait,tarif icin tesekkür ediyor ve afiyet olsun diyorum...

Milföylü Sosisli Cubuklar


Malzemeler
Milföy Hamuru
Sosis
Cöp Sis
Yapilisi
Milföy ve sosilerde yapacaginiz miktari kendiniz ayarlayin diye tam ölcü vermiyorum.Milföy hamurunuzun üzerine sosisi koyun ve rulo seklinde sarin.Daha sonra bir parmak kalinliginda kesin.Acilmasini engelleyecek sekilde cöp sisleri gecirin ve 180 derece firinda kizarana kadar pisirin.
Cocuklarin cok sevecegi,yapilisida oldukca basit olan bir sey.
Isterseniz milföy yerine yufka ile yapip yagdada kizartabilirsiniz....
Afiyet olsun........