Biskremli Pasta


Malzemeler
Kremasi ici;
4 bardak süt
4 yemek kaşığı un
7-8 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
yarım poşet krem şanti
Kek icin;
5 yumurta
11 yemek kaşığı un
11 yemek kaşığı şeker
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu, 1paket vanilya
Ara Kremasi icin;
1 poşet krem şanti
1bardak süt
2 paket biskrem bisküvi
1 avuç dövülmüş ceviz.
Islatmak için;
1,5 bardak şekerli sıcak süt
Süslemek İçin;
File Fındık veya Damla Çikolata
Yapilisi;
Öncelikle süt,şeker,un,nescafe ve yumurta sarısını cirpma teli ile iyice cirpip muhallebi gibi pişirin.
Ilıdıktan sonra hazırlamış olduğunuz krem şantiyle 10 dk. çırpın.
Daha sonra kek malzemelerini sırasıyla çırparak kek kalibiniza bosaltin(ben 26 cm´lik kelepceli kalip kullandim) ve 170 derecede önceden isitilmis finda pisirin.Soguduktan sonra ikiye bölün.
Ara kremasi icin biskrem bisküviyi robotta un haline getirip hazırlamış olduğunuz krem şantinin içine cevizle birlikte ekleyin ve iyice karistirin..
Son olarak kekin bir parçasını sütle ıslattıktan sonra biskremli karşımı üzerine yayın.Kekin diğer parçasınıda üzerine kapatıp sütle ıslatın.
Üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı sürün. Servisten önce file fındık veya damla çikolata ile süsleyin.

Ben bir dahaki sefer yaptigimda kekim yine bu kadar kabarirsa kekimi üce bölmeyi düsünüyorum.Tarifin aslini bozmamak icin bölmemistim,ama bölsem daha iyi olacakmis.Ayrica üst kremasida birazcik fazla geldi,onuda biraz azaltip yapacagim.
Ama sonuc olarak özelliklede biskrem sevenlerin sevecegi güzel bir pasta oldu.
Tarif Portakal agacina ait,tarif icin tesekkür ediyor ve afiyet olsun diyorum...

0 yorum: