Multi Cikolatali Kakaolu Pasta


Malzemeler
125 gr seker
4 yumurta
100 gr un
35 gr kakao
25 gr eritilmis tereyag
50 gr sütlü kuvertür cikolata
150 grRama Cremefine zum Schlagen(yoksa krema)
50 gr beyaz kuvertür cikolata
25 gr damla cikolata
150 gr bitter kuvertür cikolata
50 gr hindistan cevizi

Yapilisi;
Firinimizi 190 dereceye ayarlayip isitmaya baslayin..Seker ve yumurtalari 5 dk kadar mixer ile cirpin.Unu eleyip kakao ile karistirin,yumurta ve seker karisimina ekleyin.Tekrar iyice cirptiktan sonra son olarak eritilmis tereyagini ekleyin ve tekrar cirpin.Kek hamurunu 18 cm´lik bir kek kalibina dökün ve yaklasik olarak 40 dk pisirin.(Benim 18 cm´lik kek kalibim olmadigi icin 26 cm´lik kek kalibimi kullandim,bu yüzden pastam biraz ince oldu).Pisen keki sogumaya birakin.

Kremasi icin önce sütlü kuvertür cikolatayi benmari usulü yada mikrodalga firinda eritin.Üzerine 75 gr Cremefine(yoksa krema) ekleyin ve mixer ile koyu bir kivam alana dek iyice cirpin ve buz dolabina kaldirin.

Ikinci krema icinde beyaz kuvertür cikolatayi eritin ve yine 75 gr Cremefine ekleyin.Mixerle koyu bir kivam alana dek cirptiktan sonra icine damla cikolatalari ekleyip buz dolabina kaldirin.(Bir kutu Cremefine 250 ml oldugu icin ben ikiye böldüm ve kremalarda 125´er ml kullandim).

Simdi keki ortadan ikiye bölün.Böldügünüz keklerden birini tekrar ortadan ikiye bölün.Böylece iki tane ince ve bir tanede kalin olmak üzere üc tane kekiniz olacak.

Ince olan keklerden birini alta koyun ve üzerine sütlü cikolata ile hazirladiginiz kremayi sürün ve üzerine diger ince parcayi kapatin.Bunun da üzerine beyaz cikolata ile hazirladiginiz kramayi sürün ve son kek parcasi olan kalin keki bunun üzerine kapatin.Son olarak bitter kuvertürü eritin ve kekin üzerine yayin,cikolata donmadan üzerine hindistan cevizini serpin...

Cikolatayi sevenler icin güzel bir secenek.Tarifin asli BURADA
Tam olarak bilmiyorum ama sanirim Crème fraiche Türkiyede yok.Bunun yerine krema kullanabilirsiniz.Zaten arasinda fazla bir fark yok ,sadece krema biraz daha yagli...


Afiyet olsun......

0 yorum: