Findikli Visneli Pasta


Malzemeler;
Keki icin;
6 yumurta
180ml sıvıyağ
200gr tozşeker
1 paket vanilya
75gr un
1 paket kabartma tozu
300gr ince çekilmiş fındık
Visneli ara krema icin;
2 Kavanoz visne kompostosu
2 Paket vanilyali pudding
Beyaz kat icin;
600 ml krema
2 paket krema sertleştirici
En üst kat icin;
20 adet pötibör bisküvi(tepsinin büyüklügüne göre sayi degisebilir)
50gr. bitter çikolata
Yapilisi;
Yumurtalari, şekeri ve vanilyayı kabarana kadar çirpin. Yağı ekleyin. Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyin. En son çekilmiş findigi ilave edip,tahta kaşikla şöyle bir kariştirip firin tepsisine dökün. 175 derecede önceden isitilmis firinda 20-25 dakika pişirin.

Kek pişerken, visneleri süzün.750 ml visne suyu ile paketin üzerinde yazdigi gibi pudingi pisirin.(Benim kullandigim puddinglerin bir paketi 500 ml sütle pisirilmesi gerekiyordu,ben iki paket kullandim ve kremanin biraz daha koyu olmasi ici 1 litre yerine 750 ml ile pisirdim.Eger sizin pudinginizin bir paketinin 1 litre süt ile pisirilmesi gerekiyorsa,bir paket pudingi 750 ml ile pisirmeniz yeterli olacaktir.Bu durumda ikinci paket pudinge gerek kalmayacak).Puding pistikten sonra ara ara karistirip ilitin.Ilidiktan sonra icine visne tanelerini ekleyip iyice karistirin ve sogumus olan kekin üzerine düzgün bir sekilde yayin.

Daha sonra kremayi,krema sertleştirici ile birlikte çırpın. Vişnelerin üzerine yine düzgün bir sekilde yayin.(Krema yerine krem santide kullanabilirsiniz.) En üst kata bisküvileri aralarında azıcık boşluk kalacak şekilde sıra sıra dizin.Çikolatayi eritip, bisküvilerin üzerine düzensiz sekiller ve çizgiler yapın.

Pastayi buzdolabinda sogutun.Hatta aksamdan yapip bir gece buzdolabinda bekletirseniz daha iyi sonuc alirsiniz.Pastanizi mandalina,ananas gibi meyvelerlede yapabilirsiniz...Özelliklede kalabalik misafirler icin cok uygun bir pasta.Pastayı keserken, kişi başına bir bisküvi gelecek şekilde kesin.

Ne yazikki ben dilimlenmis halinin fotografini cekemedim,pasta yapildiktan sonra misafirleri icin anneme gitti.Bir dahaki sefere dilimlenmis fotografinida ekleyebilirim insallah......

Afiyet olsun........

0 yorum: