GÖKKUSAGI TATLISI




Bu tarifi Portakal Agacin´dan almistim.Biraz seklini degistirerek yaptim,sonuc harika oldu.Serbetli bir tatli olarak hem hafif hemde cok sik bir tatli oldu.Bunuda kesinlikle tavsiye ediyorum.....

Malzemeler:

3 yumurta

1 çay bardağı şeker

3 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

3 çay bardağı irmik

3 çay bardağı un

2 paket kabartma tozu

Serbeti icin;

3,5 su bardağı su

3,5 su bardağı toz şeker

bir kac damla limon suyu

Kakaolu kisim icin;

2-3 yemek kasigi kakao

1/2 su bardagi hindistan cevizi

1/2 su bardagi iri cekilmis findik

Süslemek icin;

1 paket krema

1 paket krema sertlestirici

1 paket vanilya

Sam fistigi

inci seker

Yapilisi;

Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.

Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip tekrardan cirpin.Hazirladiginiz hamuru yağlanmış yada yagli kagit serilmis firin tepsisine dökün.

Önceden ısıtilmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın.Varsa yagli kagidi siyirin. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin.

Serbetini iyice cektikten sonra,kurabiye kalibi veya kenarlari keskin bir bardak yardimi ile yuvarlak sekiller cikarin..

Kalan hamurları 2-3 yemek kaşığı kakao,hindistancevizi ve findik ile iyice karistirin. Kestiğiniz dairelerden daha kücük olacak sekilde,isterseniz elinizle sekil verin yada benim gibi yine kurabiye kalibi kullanarak tekrar sekilli parcalar cikarin ve daha önce cikardiginiz yuvarlak sekilli parcalarin üzerlerine koyun.


Ben bunun icin yildiz kurabiye kalibi kullandim.



Son olarak kremayi vanilya ve krema sertlestirici ile iyice cirpin.Hazirladiginiz tatlilarinizi krema,sam fistigi ve inci sekerlerle süsleyin....

Afiyet olsun.....

Damla Cikolatali Muffin


Malzemeler;

125 gr Margarin yada Tereyag

125 gr seker

1 paket vanilya

1/2 paket kabartma tozu

2 yumurta

50 ml(4 yemek kasigi) süt

250 gr un

100 gr damla cikolata

1 citmik tuz

Yapilisi;

Margarin,seker ,vanilya ve tuzu mikser yardimi ile iyice cirpin.Yumurta ve sütü ekleyip cirmaya devam edin.Krema kivamina geldikten sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar cirpin.Son olarak damla cikolatalari ekleyip bir kasik yardimi ile karistirin ve muffin kaliplarinin 3/4´ünü doldurun.



Isterseniz damla cikolatalardan biraz ayirip üzerlerine serpistirin.Ben yapacaktim ama ayirmayi unutmusum :)..

Muffin kaliplarina doldurdugunuz keki önceden isitilmis 200 derece firinda 20 dakika pisirin.

Afiyet olsun.....

43.P.D.C.S.E ve Recelli Sandvic Kurabiye



Bu tarifimi 43.Porselen demlik cay saati etkinligi icin
Asi Meleg´e gönderiyorum.
Gercektende pastane kurabiyeleri gibi oldular,hem tadlari ile hemde görüntüleri ile.Artik benim favori kurabiyelerimden oldu bu kurabiyeler.Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum....

Malzemeler;

125 gr Tereyag

1 yumurta

1 cay bardagi siviyag

2 cay bardagi toz seker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldigi kadar un

Cilek receli

Hindistan cevizi

Yapilisi;

Öncelikle oda sicakligindaki tereyagini,sivi yagi ve sekeri krema kivamina gelip seker iyice eriyene kadar bir mikser yardimi ile iyice cirpin.Daha sonra vanilya ve yumurtayi ekleyip cirpmaya devam edin.Iyice krema kivamina geldikten sonra mikseri birakin.Kabartma tozu ile birlikte biraz un ekleyin ve elinizle yagurmaya baslayin.

Unu yavas yavas ekleyerek yogurmaya devam edin.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yogurun.

Elde ettiginiz hamuru varsa Kurabiye sekillendirme makinesi ile yoksa kaliplarla sekillendirip tepsiye dizin.Önceden isitilmis 165 derece firinda 10-15 dakika üzerleri kizarmayacak sekilde pisirin.

Pistikten sonra sogumaya birakin.Soguyan kurabiyenin üzerine biraz cilek receli sürün ve diger kurabiyeyi biraz bastirarak üzerine kapatin.Kenarlardan tasan recelli kisimlarida hindistan cevizine bulayin.



Bu sekilde biraz bekletmenizi tavsiye ederim.Hatta mümkünse aksamdan yapip ertesi güne birakin.Bekleyip iyice icini cektikten sonra cok daha lezzetli oluyorlar.

Afiyet olsun...

Anneler Günü Pastasi



Eklemekte biraz gec kaldigim bu pastayi anneler gününde yapmistim.Tekrardan bütün annelerin anneler günü kutlu olsun diyorum.

Malzemeler;

Pandispanyasi icin;

4 yumurta (sarı ve beyazlarını birbirine karışmayacak şekilde ayırın.)

1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)

1/2 çay bardağı su (küçük çay bardağı)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardagi un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ara Kremasi Icin;

2 paket krema

2 Paket krema sertlestirici

2 Paket vanilya

1 Paket labne peyniri

2 Adet muz ve damla cikolata

Üst Kremasi Icin;

2 Paket krema

2 paket krema sertlestirici

2 Paket vanilya

100 gr bitter cikolata(pastanin etrafi icin)

Üzerini süslemek icin inci seker vs..

Keki Islatmak Icin;

3-4 kasik cilek receli

3/4 su bardagi su

Yapilisi;

Fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtın.

Yumurta sarıları ve toz şekeri, şeker iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.

Su, süt, nişasta,ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

En son un ve kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde çırpmayı sürdürün.

Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.

Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karıştırın.

Hamuru altina yagli kagit serdiginiz kek kalibiniza(ben kelepceli kek kalibi kullaniyorum) döküp spatulayla tepsinin her yerine eşit olarak yayın. Hamurun kıvamı çok akışkan olmadığı için tepsiye spatula ile yaymanız gerekiyor.Kekin piserken rahatca tirmanabilmesi icin kek kalibinizin kenarlarini yaglamayin.

Önceden ısıttığınız fırında ortalama 30 dk pisirin.

Fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra, kenarlarını bıçakla tepsiden ayırın.

Pandispanyayı tepsiden çıkarıp tabanındaki yağlı kağıdı sıyırın.Iyice soguduktan sonra istediginiz gibi 2 veya 3´e bölün.Ben üce böldüm.

Ara Kremasi icin gerekli olan malzemeleri sirasiyla cirpin.Cilek recelinide suyla birlikte karistirin.

Pandispanyanin ilk parcasini recelli su ile islatin.Ara kremanin yarisini üzerine sürün.Üzerine muzun birini dograyip dizin ve damla cikolatalari serpistirin.
Ikinci kat pandispanyayida üzerine koyun ve ayni islemi bu kat icinde tekrarlayin.

Son katida üzerine kapatin ve yine recelli su ile bu katida islatin.Daha sonra üst kremasi icin gerekli olan malzemeleride birlikte cirpin ve üzerini süslemek icin gerekli olan kremayi ayirdiktan sonra pastanizi güzelce sivayin.

Bitter cikolatayida rendenin büyük tarafi ile rendeleyin ve pastanin etrafina yapistirin.



Üzerinide istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.Ben inci sekerleri ve hazir pasta süsleri kullandim.




Afiyet olsun....