Anneler Günü Pastasi



Eklemekte biraz gec kaldigim bu pastayi anneler gününde yapmistim.Tekrardan bütün annelerin anneler günü kutlu olsun diyorum.

Malzemeler;

Pandispanyasi icin;

4 yumurta (sarı ve beyazlarını birbirine karışmayacak şekilde ayırın.)

1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)

1/2 çay bardağı su (küçük çay bardağı)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardagi un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ara Kremasi Icin;

2 paket krema

2 Paket krema sertlestirici

2 Paket vanilya

1 Paket labne peyniri

2 Adet muz ve damla cikolata

Üst Kremasi Icin;

2 Paket krema

2 paket krema sertlestirici

2 Paket vanilya

100 gr bitter cikolata(pastanin etrafi icin)

Üzerini süslemek icin inci seker vs..

Keki Islatmak Icin;

3-4 kasik cilek receli

3/4 su bardagi su

Yapilisi;

Fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtın.

Yumurta sarıları ve toz şekeri, şeker iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.

Su, süt, nişasta,ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

En son un ve kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde çırpmayı sürdürün.

Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.

Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karıştırın.

Hamuru altina yagli kagit serdiginiz kek kalibiniza(ben kelepceli kek kalibi kullaniyorum) döküp spatulayla tepsinin her yerine eşit olarak yayın. Hamurun kıvamı çok akışkan olmadığı için tepsiye spatula ile yaymanız gerekiyor.Kekin piserken rahatca tirmanabilmesi icin kek kalibinizin kenarlarini yaglamayin.

Önceden ısıttığınız fırında ortalama 30 dk pisirin.

Fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra, kenarlarını bıçakla tepsiden ayırın.

Pandispanyayı tepsiden çıkarıp tabanındaki yağlı kağıdı sıyırın.Iyice soguduktan sonra istediginiz gibi 2 veya 3´e bölün.Ben üce böldüm.

Ara Kremasi icin gerekli olan malzemeleri sirasiyla cirpin.Cilek recelinide suyla birlikte karistirin.

Pandispanyanin ilk parcasini recelli su ile islatin.Ara kremanin yarisini üzerine sürün.Üzerine muzun birini dograyip dizin ve damla cikolatalari serpistirin.
Ikinci kat pandispanyayida üzerine koyun ve ayni islemi bu kat icinde tekrarlayin.

Son katida üzerine kapatin ve yine recelli su ile bu katida islatin.Daha sonra üst kremasi icin gerekli olan malzemeleride birlikte cirpin ve üzerini süslemek icin gerekli olan kremayi ayirdiktan sonra pastanizi güzelce sivayin.

Bitter cikolatayida rendenin büyük tarafi ile rendeleyin ve pastanin etrafina yapistirin.



Üzerinide istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.Ben inci sekerleri ve hazir pasta süsleri kullandim.




Afiyet olsun....

2 yorum:

Adsız dedi ki...
28 Mayıs 2009 03:18

Ellerine saglik canim harika görünüyor,eminim görünüsü gibi tadida harikadir ;)

Lezzet Treni dedi ki...
28 Mayıs 2009 05:49

Tesekkür ederim canim....