Elmali Irmikli Tatli



Malzemeler;

Muhallebisi icin;

1 litre süt

8 yemek kasigi irmik

12 yemek kasigi toz seker

1 paket vanilya

Ici icin;

3-4 tane elma

1 su bardagi seker

1 tatki kasigi tarcin

1/2 su bardagi iri cekilmis ceviz

Yapilisi;

Öncelikle ici icin elmalari soyup rendeleyin ve seker le birlikte bir tavaya alip pismeye birakin.Ocaktan indirmeden önce tarcini ilave edip bir kac dakikada birlikte pisirin.Son olarak cevizleri ilave edin ve ocaktan alip sogumaya birakin.

Muhallebisi icin 1 litre sütü,irmigi ve sekeri bir tencereye alin.Karistirarak pisirin.Ocaktan almadan hemen önce vanilyayi ekleyip iyice karistirin ve altini kapatin.

Altini hafifce islattiginiz bir cam tepsiye hazirladiginiz irmikli muhallebinin yarisini dökün,üzerine elmali icin hepsini yayin ve kalan muhallebiyide üzerine döküp kasigin tersiyle düzgünce tepsinin her yerine esit sekilde dagitin...

Disarida biraz ilittiktan sonra buz dolabina kaldirin ve en az 2-3 saat donmasi icin buz dolabinda bekletin.

Servis yapmadan önce istediginiz sekil ve büyüklükte kesip üzerini bir sablon yardimiyla tarcin serperek süsleyin.


Sablonlari isterseniz kagittan kendinizde keserek yapabilirsiniz.Tarcindan hoslanmayanlar icin kakaoda bir alternatif olabilir..

Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...
14 Eylül 2009 01:28

Lezzet trenine bende bindim sonunda. :D
Gercekten hepsi süper görünüyor. Hepsi birbirinden güzeller. Yaptigin hersey zaten 10 numara. Ellerine saglik.
C.lerden Hülya. ;) mucuk.

Lezzet Treni dedi ki...
14 Eylül 2009 03:56

Trenime hosgeldin Hülya.Yorumun icin cok tesekkürler,sevgiler...