Recelli Kurabiye



Bu kurabiyeleri bayramda annem icin yapmistim,son anda ancak tepsideki bu hallerini resimleyebildim.Bir dahaki sefere daha iyi bir resimle ekleyebilirim insallah..
Asagidaki malzemelerden oldukca cok kurabiye cikiyor,kalabalik bir topluluk icin yapmayacaksaniz malzemeleri yariya indirmenizi tavsiye ederim...

Malzemeler;

250 gr Tereyag

2 yumurta

2 cay bardagi siviyag

4 cay bardagi toz seker

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

Aldigi kadar un

Cilek receli

Hindistan cevizi

Yapilisi;

Öncelikle oda sicakligindaki tereyagini,sivi yagi ve sekeri krema kivamina gelip seker iyice eriyene kadar bir mikser yardimi ile iyice cirpin.Daha sonra vanilya ve yumurtayi ekleyip cirpmaya devam edin.Iyice krema kivamina geldikten sonra mikseri birakin.Kabartma tozu ile birlikte biraz un ekleyin ve elinizle yagurmaya baslayin.

Unu yavas yavas ekleyerek yogurmaya devam edin.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yogurun.

Elde ettiginiz hamuru kaliplarla sekillendirip tepsiye dizin.Önceden isitilmis 165 derece firinda 10-15 dakika üzerleri kizarmayacak sekilde pisirin.


Ben yukaridaki gibi kaliplar kullandim.Bende kalp,yuvarlak,cicek ve lale seklinde olanlari var.Yuvarlak sekillisi icin kurabiyenin ortasini bir kapak yardimi ile kesip cikarabilirsinizde....

Pistikten sonra sogumaya birakin.Soguyan kurabiyenin üzerine biraz cilek receli sürün ve diger kurabiyeyi biraz bastirarak üzerine kapatin.Kenarlardan tasan recelli kisimlarida hindistan cevizine bulayin.


Afiyet olsunnn....

0 yorum: