47. P.D.C.S.E ve Browni Kurabiye


Sert gibi görünsede,yerken yumusacik olan,agizda dagilan ve hafif kek hissi uyandiran harika kakaolu kurabiyeler.Kakao severlere tavsiye edebilecegim cok güzel bir lezzet....
Bu yüzden bu tarifimi 47.Porselen demlik cay saati etkinligi icin sevgili
Ferahin Mutfagi ´na gönderiyorum.

Malzemeler;

250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyagi

2 yumurta

2 kahve fincanı şeker(yaklasik 100 gr)

3-4 çorba kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Serbeti icin;

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt
Yapilisi;

Öncelikle 1 bardak süt ve 1,5 bardak seker bir tencereye kaynatilir.Kaynadiktan sonra atesten alinip sogumaya birakilir.

Kurabiye hamuru icin yumurta ve seker cirpilir,daha sonra margarin eklenir ve cirpmaya devam edilir.Son olarak kakao,vanilya,kabartma tozu ve aldigi kadar un ile birlikte ele yapismayacak sekilde bir hamur yogurulur.

Ceviz büyüklügünde parcalar koparilip yuvarlanir ve yagli kagit serilmis tepsiye dizilir.175 derecede,önceden isitilmis firinda 20-25 dakika pisirilir.

Firindan cikan kurabiyeler iliyan serbetin icine batirip cikarilir ve üzerlerine hindistan cevizi serpilir.Istege bagli olarak findik,ceviz vs. ilede süsleyebilirsiniz.

Serbetin icinde fazla bekletmeyin kurabiyeleri,yoksa dagiliyorlar.Birde sekil verirken yuvarlak sekilde kalmalari daha iyi oluyor.
Ben bu sefer birazcik yassilastirmistim,ama bu sekilde kurabiyeler biraz ince oldular.Bir dahaki sefere yuvarlak sekli korumaya özellikle gayret edecegim.

Afiyet olsun...

2 yorum:

FerahinMutfagi dedi ki...
6 Kasım 2009 13:10

Tarifinizi aldim . Katildiginiz icin tesekkur ederim . Sevgiler

Lezzet Treni dedi ki...
8 Kasım 2009 01:56

Ben tesekkür ederim...
Yeni tariflerle bulusmak dilegi ile,sevgiler...