Kadayifli Tavuk Gögsü



Malzemeler;

Tavuk gögsü icin;

125 gram margarin

1 litre süt

4 Türk kahvesi fincanı un(yaklasik 150 gr)

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Bir kac parca damla sakizi

Kadayifli bölüm icin;

150 gr kadayıf

1/2 su bardagi tozşeker

1/2 su bardagi ceviz içi

2-3 yemek kasigi siviyag

Yapilisi;

Öncelikle kadayifi,sekeri ve siviyagi bir teflon tavaya alin ve ocagin üzerine koyun.Kadayiflar kizarana kadar sürekli karistirarak kavurun.Kizarmasina yakin cevizleride ekleyin ve bir kac dakikada cevizlerle birlikte kavurduktan sonra ocaktan alin ve sogumaya birakin.

Tavuk gögsü icin vanilya haric bütün malzemeleri bir tencere alin,iyice cirptiktan sonra ocagin üzerine alin ve kaynayana kadar pisirin.

Kaynadiktan sonra ocaktan alin,icine vanilyayi ekleyin ve 5-10 dakika iyice cirpin.

Önceden hazirladiginiz kadayifli harcin yarisini kullanacaginiz tepsinin altina yayin.Üzerine tavuk gögsünün tamamini dökün.Kalan diger kadayifli harcida üzerine yayin ve sogumaya birakin.


Soguduktan sonrada 2-3 saat mutlaka buz dolabinda bekletin.Istediginiz gibi dilimleyip servis yapin.

Isterseniz kadayifli harci hazirlarken icine 1-2 yemek kasigi kakaoda ekleyebilirsiniz..

Afiyet olsun...

0 yorum: