Sütlac


Malzemeler;

2 litre süt ( %1,5 yagli olanlardan)

2 paket krema

2 cay bardagi pirinc

1 su bardagi seker

Yapilisi;

Sütü ve kremayi bir tencereye alip ocagin üzerine birakin.Pirincleri iyice yikayip tencereye ekleyin.Ara ara karistirarak pisirmeye baslayin.Kaynamaya basladiktan sonra ocagin altini biraz kisin ve bu sekilde 30-40 dakika kaynatin.

Sütlaciniz koyulasmaya baslayacaktir.Kivamini karistirdiginiz kasiga bulasan sütlactan anlayabilirsiniz.Kasiga bulasan sütlac kasiktan cok daha zor akiyorsa sütlaciniz kivamini bulmus demektir.

Ocaktan indirmeden hemen önce sekerini ekleyin,son bir kez daha karistirin ve ocagin altini kapatin.Sütlacinizi kaselere paylastirin,ilidiktan sonra buz dolabina kaldirin ve iyice sogutun....

Seker miktarini kendi agiz tadiniza göre ayarlayabilirsiniz.Isteginize göre azaltin veya cogaltin.Ama kesinlikle ocaktan inmeden hemen önce koyun sekeri.Isterseniz tarcin esliginde servis yapabilirsiniz...

Afiyet olsun.....

4 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...
3 Aralık 2009 12:55

eline sağlık, sütlaçta krema kullanmadım denemek lazım

Pembe Tatlar dedi ki...
3 Aralık 2009 14:01

Çok sevrim ellerine sağlık canım...

Lezzet Treni dedi ki...
4 Aralık 2009 05:13

Yorumlariniz icin cok tesekkürler.Sütlacta krema kullanmanizi kesinlikle tavsiye ederim.Farki göreceksiniz..
Sevgiler...

mutfaktakizaman dedi ki...
24 Aralık 2009 13:13

ELLERINE SAGLIIK CANIM HAYIR DIYEMEM....