Sütlac


Malzemeler;

2 litre süt ( %1,5 yagli olanlardan)

2 paket krema

2 cay bardagi pirinc

1 su bardagi seker

Yapilisi;

Sütü ve kremayi bir tencereye alip ocagin üzerine birakin.Pirincleri iyice yikayip tencereye ekleyin.Ara ara karistirarak pisirmeye baslayin.Kaynamaya basladiktan sonra ocagin altini biraz kisin ve bu sekilde 30-40 dakika kaynatin.

Sütlaciniz koyulasmaya baslayacaktir.Kivamini karistirdiginiz kasiga bulasan sütlactan anlayabilirsiniz.Kasiga bulasan sütlac kasiktan cok daha zor akiyorsa sütlaciniz kivamini bulmus demektir.

Ocaktan indirmeden hemen önce sekerini ekleyin,son bir kez daha karistirin ve ocagin altini kapatin.Sütlacinizi kaselere paylastirin,ilidiktan sonra buz dolabina kaldirin ve iyice sogutun....

Seker miktarini kendi agiz tadiniza göre ayarlayabilirsiniz.Isteginize göre azaltin veya cogaltin.Ama kesinlikle ocaktan inmeden hemen önce koyun sekeri.Isterseniz tarcin esliginde servis yapabilirsiniz...

Afiyet olsun.....

Kolay Elmali Pasta ve 48. P.D.C.S. Etkinligi



Gercekten hem cok kolay,hemde cok lezzetli bir pasta.Tarifimi 48.Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi icin Elzem Hobby`e gönderiyorum.

Malzemeler;

3-4 adet elma

1 su bardagi seker

1-2 tatli kasigi tarcin

2 paket krema

2 paket vanilya

2 paket paket krema sertlestirici

1 paket petit beurre bisküvi

Yapilisi;

Öncelikle elmalari soyun,yikayi ve rendeleyin.Bir tavanin icine alip seker ve tarcini ilave edin.Elmalar suyunu birakip cekinceye kadar pisirin.Daha sonra ocaktan alip sogumaya birakin.Eger elmalariniz cok eksi ise seker miktarini arttirabilirsiniz.

Kremayi vanilya ve krema sertlestirici ile koyu bir kivam alana kadar iyice cirpin.Bisküvileri bir tepsiye dizin.Üzerine bir miktar kremadan sürüp onunda üzerine hazirladiginiz sogumus elmali harctan koyun.Malzeme bitene kadar kat kat bu islemi uygulayin.



Hepsi bittikten sonra buzdolabinda en az 2-3 saat bekletin.Daha sonra dilimleyin ve istediginiz gibi süsleyerek servis yapin.Ben tarcinla süsledim.

NOT:Bos vakitlerinizde bu elmali harctan hazirlayip buzlugunuza atarsaniz bu pastayi yaparken hic zorlanmazsiniz.

Hayirli Bayramlar



Herkese mutlu ,neseli ve en önemliside saglikli huzur dolu bir bayram diliyorum.Allah hepimize daha nice bayramlar nasip etsin insallah.Kurban bayraminiz mübarek olsun...
Sevgiler.....

Oglumun Dogum Günü Pastasi




Oglumun dogum günü icin yaptigim pastaydi bu.Yakisikli prensim 7 oldu artik bu yil.Umarim bir dahaki dogum günlerine cok daha güzel pastalar yapabilirim.Bu yil hayal gücümle birlikte bu pastayi yapabildim:)

Malzemeler;

Pandispanyasi icin;

4 yumurta (sarı ve beyazlarını birbirine karışmayacak şekilde ayırın.)

1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)

1/2 çay bardağı su (küçük çay bardağı)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardagi un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ara Kremasi Icin;

2 paket krema

2 Paket krema sertlestirici

2 Paket vanilya

2 Adet muz ve damla cikolata

Üst kremasi icin;

dr. oetker yada herhangi bir marka pasta kremasi

renklendirmek icin gida boyasi

Keki Islatmak Icin;

3-4 kasik cilek receli

3/4 su bardagi su

Yapilisi;

Fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtın.

Yumurta sarıları ve toz şekeri, şeker iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.

Su, süt, nişasta,ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

En son un ve kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde çırpmayı sürdürün.

Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.

Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karıştırın.

Hamuru altina yagli kagit serdiginiz kek kalibiniza(ben kelepceli kek kalibi kullaniyorum) döküp spatulayla tepsinin her yerine eşit olarak yayın. Hamurun kıvamı çok akışkan olmadığı için tepsiye spatula ile yaymanız gerekebilir.Kekin piserken rahatca tirmanabilmesi icin kek kalibinizin kenarlarini yaglamayin.

Önceden ısıttığınız fırında ortalama 30 dk pisirin.

Fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra, kenarlarını bıçakla tepsiden ayırın.


Pandispanyayı tepsiden çıkarıp tabanındaki yağlı kağıdı sıyırın.Iyice soguduktan sonra istediginiz gibi 2 veya 3´e bölün.Ben üce böldüm.

Ara Kremasi icin gerekli olan malzemeleri sirasiyla cirpin.Cilek recelinide suyla birlikte karistirin.

Pandispanyanin ilk parcasini recelli su ile islatin.Ara kremanin yarisini üzerine sürün.Üzerine muzun birini dograyip dizin ve damla cikolatalari serpistirin.
Ikinci kat pandispanyayida üzerine koyun ve ayni islemi bu kat icinde tekrarlayin.

Son katida üzerine kapatin ve yine recelli su ile bu katida islatin.Hazir pasta kremasini üzerinde yazdigi gibi hazirlayin.Pastanizi bu krema ile sivadiktan sonra kalanini ikiye ayirin ve istediginiz gibi gida boyasi ile renklendirin.

Ben mavi ile renklendirip,istedigim gibi süsledim.Zaten bundan sonrasi sizin hayal gücünüze kalmis.



NOT;Pastalariniz icin yapacaginiz keki kolay kesebilmek istiyorsaniz mutlaka bir hatta iki gün önceden kekinizi pisirin.
Taze keki kesmek hicte kolay olmuyor,biraz bayatlamasi isinizi cok kolaylastiracaktir.
Birde eger kekiniz pistikten sonra icine cökme yapacak olursa,uygun bir yere temiz bir bez serin ve kek kalibini ters cevirin.Bu sekilde sogumaya birakin.
Kekinizin icine cökmedigini göreceksiniz ..

Afiyet olsun....

47. P.D.C.S.E ve Browni Kurabiye


Sert gibi görünsede,yerken yumusacik olan,agizda dagilan ve hafif kek hissi uyandiran harika kakaolu kurabiyeler.Kakao severlere tavsiye edebilecegim cok güzel bir lezzet....
Bu yüzden bu tarifimi 47.Porselen demlik cay saati etkinligi icin sevgili
Ferahin Mutfagi ´na gönderiyorum.

Malzemeler;

250 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyagi

2 yumurta

2 kahve fincanı şeker(yaklasik 100 gr)

3-4 çorba kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Serbeti icin;

1 su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt
Yapilisi;

Öncelikle 1 bardak süt ve 1,5 bardak seker bir tencereye kaynatilir.Kaynadiktan sonra atesten alinip sogumaya birakilir.

Kurabiye hamuru icin yumurta ve seker cirpilir,daha sonra margarin eklenir ve cirpmaya devam edilir.Son olarak kakao,vanilya,kabartma tozu ve aldigi kadar un ile birlikte ele yapismayacak sekilde bir hamur yogurulur.

Ceviz büyüklügünde parcalar koparilip yuvarlanir ve yagli kagit serilmis tepsiye dizilir.175 derecede,önceden isitilmis firinda 20-25 dakika pisirilir.

Firindan cikan kurabiyeler iliyan serbetin icine batirip cikarilir ve üzerlerine hindistan cevizi serpilir.Istege bagli olarak findik,ceviz vs. ilede süsleyebilirsiniz.

Serbetin icinde fazla bekletmeyin kurabiyeleri,yoksa dagiliyorlar.Birde sekil verirken yuvarlak sekilde kalmalari daha iyi oluyor.
Ben bu sefer birazcik yassilastirmistim,ama bu sekilde kurabiyeler biraz ince oldular.Bir dahaki sefere yuvarlak sekli korumaya özellikle gayret edecegim.

Afiyet olsun...

Aglayan Kek


Malzemeler;

Keki icin;

4 yumurta

1 paket kakao(2-3 yemek kasigi)

3.5 kahve fincanı un(yaklasik 125 gr)

3.5 kahve fincanı şeker(yaklasik 175 gr)

1 paket kabartmatozu

1 paket vanilya

1/2 çay bardağı süt(kekin icine)

2 su bardağı süt(kekin üzerine)

Kremasi icin;

2 paket krema

2 paket krema sertlestirici

2 paket vanilya

veya

Kremsanti

Sosu için;

Hazir cikolata sosu

1 avuc damla cikolata

Yapılışı;

Yumurtalarla şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım. 1/2 çay bardağı sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim. Unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice cirptiktan sonra yağlanmış fırın kabına dökelim.

Firindan cikar cikmaz üzerine 2 su bardağı sütü dökün. Bu sekilde kek soguyuncaya kadar bekleyin.

Beyaz kisim icin,kremayi krema sertlestirici ve vanilya ile birlikte krema sert bir kivama gelene kadar bir mikser yardimi ile cirpin.Kremsanti kullanacaksaniz üzerindeki tarife göre hazirlayin.Hazirladiginiz kremayi soguyan kekin üzerine sürün.

Sos icin cikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazirlayin.Istege bagli olarak damla cikolatalari ekleyip, kremanin üzerine sosu dökün.



Buzdolabinda en az 2-3 saat beklettikten sonra,hindistan cevizi ile süsleyip servis yapin.

Afiyet olsun...

Kadayifli Tavuk Gögsü



Malzemeler;

Tavuk gögsü icin;

125 gram margarin

1 litre süt

4 Türk kahvesi fincanı un(yaklasik 150 gr)

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Bir kac parca damla sakizi

Kadayifli bölüm icin;

150 gr kadayıf

1/2 su bardagi tozşeker

1/2 su bardagi ceviz içi

2-3 yemek kasigi siviyag

Yapilisi;

Öncelikle kadayifi,sekeri ve siviyagi bir teflon tavaya alin ve ocagin üzerine koyun.Kadayiflar kizarana kadar sürekli karistirarak kavurun.Kizarmasina yakin cevizleride ekleyin ve bir kac dakikada cevizlerle birlikte kavurduktan sonra ocaktan alin ve sogumaya birakin.

Tavuk gögsü icin vanilya haric bütün malzemeleri bir tencere alin,iyice cirptiktan sonra ocagin üzerine alin ve kaynayana kadar pisirin.

Kaynadiktan sonra ocaktan alin,icine vanilyayi ekleyin ve 5-10 dakika iyice cirpin.

Önceden hazirladiginiz kadayifli harcin yarisini kullanacaginiz tepsinin altina yayin.Üzerine tavuk gögsünün tamamini dökün.Kalan diger kadayifli harcida üzerine yayin ve sogumaya birakin.


Soguduktan sonrada 2-3 saat mutlaka buz dolabinda bekletin.Istediginiz gibi dilimleyip servis yapin.

Isterseniz kadayifli harci hazirlarken icine 1-2 yemek kasigi kakaoda ekleyebilirsiniz..

Afiyet olsun...

Kedidili Bisküvili Tiramisu


Malzemeler;

1,5 litre süt

5 türk kahvesi fincani un(yaklasik 175 gr)

5 Türk kahvesi fincani seker(yaklasik 250 gr)

2 yumurta sarisi

1 paket vanilya

1 parca damla sakizi(Istege bagli)

2 paket Mascarpone

3-4 yemek kasigi granül kahve

3-4 yemek kasigi seker

2 su bardagi sicak su

1 paket kedidili bisküvi

1-2 kasik kakao

Yapilisi;

Kremasi icin süt,seker,un ve yumurta sarisini bir tencereye alin ve iyice cirpin.Daha sonra ocagin üstüne alin ve kaynayana kadar karistirarak pisirin.Kaynamaya baslamadan cok az önce damla sakizini ekleyin.Ben kokusunu sevdigim icin kullaniyorum.

Kaynadiktan sonra kenara alin,önce vanilyayi ekleyip iyice cirpin.Daha sonrada mascarponeyi ekleyip 5-10 dakika cirpin.

Kahveyi ve sekeri kücük derin bir kabin icine alin ve üzerine sicak suyu ekleyip iyice karistirin.
Kedidili bisküvileri icine batirip cikarin ve kullanacaginiz tepsiye dizin.Bisküvileri icinde fazla bekletmeyin,hemen dagiliyor.

Tepsiye dizdiginiz bisküvilerin üzerine hazirladiginiz kremadan dökün.Bisküvi ve krema bitene kadar ayni islemi tekrarlayin.

Son olarak üzerine kakaoyu eleyin ve dinlenmesi icin buz dolabina kaldirin.

Tavsiyem her zamanki gibi bir gece önceden yapmanizdir.

Afiyet olsun...

Telli Baba Tatlisi



Ramazanda yaptigim bir tatliydi,eklemek yeni kismet oldu.Ben bu tatliyi yaninda bir top vanilyali dondurma ile servis yaptim,sizede tavsiye ederim.Simdiden afiyet olsun..

Malzemeler;

Hamuru icin;

250 gr tereyag

1 cay bardagi siviyag

1 yumurta

1 yemek kasigi elma sirkesi

1 su bardagi yogurt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

aldigi kadar un(yaklasik 2,5 su bardagi)

Ici icin;

200 gr.tel kadayif

1 su bardagi ceviz ici

4 yemek kasigi seker

1 yemek kasigi tarcin

Serbeti icin;

3 su bardagi seker

2,5 bardak su

bir kac damla limon suyu

Üzerleri icin;

findik yada badem

Yapilisi;

Ilk olarak seker ve suyu bir tencereye alin ve kaynamaya birakin.5-6 dakika kaynadiktan sonra limon suyunu ekleyin ve bir kac dakika daha kaynatip altini kapatin ve sogumaya birakin...

Ici icin kadayiflari elinizle iyice tel tel ayirip parcalayin.Seker,ceviz ve tarcini ekleyip iyice karistirin.

Oda sicakligindaki tereyagini,siviyagi,yumurta,yogurt ve sirkeyi bir cirpma teli yada mikser ile iyice karistirin.Vanilyayi ekleyip karistirmaya devam edin.Son olarak kabartma tozu ile birlikte yavas yavas un ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edinceye kadar elinizle yogurun.

Hamurdan cevizden biraz büyük parcalar koparin,elinizde biraz acin,hazirladiginiz ic malzemesinden koyup yuvarlayin.Yaglanmis yada yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin.Hamur bitene kadar bu islemi uygulayin ve son olarak üzerlerine findik yada badem batirin.180 derece firinda kizarana kadar pisirin.

Firindan ciktiktan sonra üzerine sogumus serbeti dökün ve iyice cekmesi icin tepsinin üzerini baska bir tepsi ile kapatin.



Afiyet olsun......

Tuzlu Pastane Kurabiyesi



Bunlarda bayramda annem icin yapip tepside son halini yakalayabildigim tuzlu kurabiyelerim.Tuzlu kurabiye severler icin iyi bir secenek.Pastaneden aldiklarimiz gibi agizda hemen dagiliyor.

Malzemeler;

250 gr tereyag

1/2 cay bardagi siviyag

1/2 cay bardagi sirke

1 tatli kasigi seker

2 cay kasigi tuz

2 yumurta(sarilari üzerine)

1 paket kabartma tozu

aldigi kadar un

Üzeri icin susam

Yapilisi;

Oda sicakliginadaki tereyagi,siviyagi,tuz,seker ve sirkeyi(ben elma sirkesi kullandim) bir mikser yardimi ile iyice cirpin.Yumurta aklarini ekleyip tekrar cirpin.

Karisima biraz un ile birlikte kabartma tozunu ilave edin ve elinizle yogurmaya baslayin.Unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin..

Elde ettiginiz hamuru kaliplarla sekillendirip,tepsiye dizin.Üzerlerinine yumurta sarilarini sürüp,susam serpin.180 derecede üzerleri kizarana kadar pisirin...



Afiyet olsun..

Recelli Kurabiye



Bu kurabiyeleri bayramda annem icin yapmistim,son anda ancak tepsideki bu hallerini resimleyebildim.Bir dahaki sefere daha iyi bir resimle ekleyebilirim insallah..
Asagidaki malzemelerden oldukca cok kurabiye cikiyor,kalabalik bir topluluk icin yapmayacaksaniz malzemeleri yariya indirmenizi tavsiye ederim...

Malzemeler;

250 gr Tereyag

2 yumurta

2 cay bardagi siviyag

4 cay bardagi toz seker

2 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

Aldigi kadar un

Cilek receli

Hindistan cevizi

Yapilisi;

Öncelikle oda sicakligindaki tereyagini,sivi yagi ve sekeri krema kivamina gelip seker iyice eriyene kadar bir mikser yardimi ile iyice cirpin.Daha sonra vanilya ve yumurtayi ekleyip cirpmaya devam edin.Iyice krema kivamina geldikten sonra mikseri birakin.Kabartma tozu ile birlikte biraz un ekleyin ve elinizle yagurmaya baslayin.

Unu yavas yavas ekleyerek yogurmaya devam edin.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yogurun.

Elde ettiginiz hamuru kaliplarla sekillendirip tepsiye dizin.Önceden isitilmis 165 derece firinda 10-15 dakika üzerleri kizarmayacak sekilde pisirin.


Ben yukaridaki gibi kaliplar kullandim.Bende kalp,yuvarlak,cicek ve lale seklinde olanlari var.Yuvarlak sekillisi icin kurabiyenin ortasini bir kapak yardimi ile kesip cikarabilirsinizde....

Pistikten sonra sogumaya birakin.Soguyan kurabiyenin üzerine biraz cilek receli sürün ve diger kurabiyeyi biraz bastirarak üzerine kapatin.Kenarlardan tasan recelli kisimlarida hindistan cevizine bulayin.


Afiyet olsunnn....

Elmali Irmikli Tatli



Malzemeler;

Muhallebisi icin;

1 litre süt

8 yemek kasigi irmik

12 yemek kasigi toz seker

1 paket vanilya

Ici icin;

3-4 tane elma

1 su bardagi seker

1 tatki kasigi tarcin

1/2 su bardagi iri cekilmis ceviz

Yapilisi;

Öncelikle ici icin elmalari soyup rendeleyin ve seker le birlikte bir tavaya alip pismeye birakin.Ocaktan indirmeden önce tarcini ilave edip bir kac dakikada birlikte pisirin.Son olarak cevizleri ilave edin ve ocaktan alip sogumaya birakin.

Muhallebisi icin 1 litre sütü,irmigi ve sekeri bir tencereye alin.Karistirarak pisirin.Ocaktan almadan hemen önce vanilyayi ekleyip iyice karistirin ve altini kapatin.

Altini hafifce islattiginiz bir cam tepsiye hazirladiginiz irmikli muhallebinin yarisini dökün,üzerine elmali icin hepsini yayin ve kalan muhallebiyide üzerine döküp kasigin tersiyle düzgünce tepsinin her yerine esit sekilde dagitin...

Disarida biraz ilittiktan sonra buz dolabina kaldirin ve en az 2-3 saat donmasi icin buz dolabinda bekletin.

Servis yapmadan önce istediginiz sekil ve büyüklükte kesip üzerini bir sablon yardimiyla tarcin serperek süsleyin.


Sablonlari isterseniz kagittan kendinizde keserek yapabilirsiniz.Tarcindan hoslanmayanlar icin kakaoda bir alternatif olabilir..

Afiyet olsun..

Tuzlu Hamur Kizartmasi


Aslinda uzun zaman önce yaptigim bir tarifti ama eklemek yeni kismet oldu.Hem fazla zahmeti olmayan hemde cocuklarin bayildigi bir tarif,üstelik kahvaltilar icinde cok uygun...

Malzemeler;

12 yemek kaşığı un (tepeleme)

6 yemek kaşığı yoğurt

2 yumurta

1 paket kabartma tozu

1-2 cay kasigi tuz

kızartmak için sıvı yağ

Yapilisi;
Yukaridaki malzemelerin hepsini bir yogurma kabinin icine alin ve iyice yogurun.Daha sonra 1-2 cm kalinliginda hamuru acin.Hamurun cok ince olmamasina dikkat edin.Istediginiz kaliplarla kesin ve siviyagda kizartin....

Afiyet olsun.....

GÖKKUSAGI TATLISI




Bu tarifi Portakal Agacin´dan almistim.Biraz seklini degistirerek yaptim,sonuc harika oldu.Serbetli bir tatli olarak hem hafif hemde cok sik bir tatli oldu.Bunuda kesinlikle tavsiye ediyorum.....

Malzemeler:

3 yumurta

1 çay bardağı şeker

3 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

3 çay bardağı irmik

3 çay bardağı un

2 paket kabartma tozu

Serbeti icin;

3,5 su bardağı su

3,5 su bardağı toz şeker

bir kac damla limon suyu

Kakaolu kisim icin;

2-3 yemek kasigi kakao

1/2 su bardagi hindistan cevizi

1/2 su bardagi iri cekilmis findik

Süslemek icin;

1 paket krema

1 paket krema sertlestirici

1 paket vanilya

Sam fistigi

inci seker

Yapilisi;

Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun.

Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın. Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip tekrardan cirpin.Hazirladiginiz hamuru yağlanmış yada yagli kagit serilmis firin tepsisine dökün.

Önceden ısıtilmış 200C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın.Varsa yagli kagidi siyirin. Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin.

Serbetini iyice cektikten sonra,kurabiye kalibi veya kenarlari keskin bir bardak yardimi ile yuvarlak sekiller cikarin..

Kalan hamurları 2-3 yemek kaşığı kakao,hindistancevizi ve findik ile iyice karistirin. Kestiğiniz dairelerden daha kücük olacak sekilde,isterseniz elinizle sekil verin yada benim gibi yine kurabiye kalibi kullanarak tekrar sekilli parcalar cikarin ve daha önce cikardiginiz yuvarlak sekilli parcalarin üzerlerine koyun.


Ben bunun icin yildiz kurabiye kalibi kullandim.



Son olarak kremayi vanilya ve krema sertlestirici ile iyice cirpin.Hazirladiginiz tatlilarinizi krema,sam fistigi ve inci sekerlerle süsleyin....

Afiyet olsun.....

Damla Cikolatali Muffin


Malzemeler;

125 gr Margarin yada Tereyag

125 gr seker

1 paket vanilya

1/2 paket kabartma tozu

2 yumurta

50 ml(4 yemek kasigi) süt

250 gr un

100 gr damla cikolata

1 citmik tuz

Yapilisi;

Margarin,seker ,vanilya ve tuzu mikser yardimi ile iyice cirpin.Yumurta ve sütü ekleyip cirmaya devam edin.Krema kivamina geldikten sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar cirpin.Son olarak damla cikolatalari ekleyip bir kasik yardimi ile karistirin ve muffin kaliplarinin 3/4´ünü doldurun.



Isterseniz damla cikolatalardan biraz ayirip üzerlerine serpistirin.Ben yapacaktim ama ayirmayi unutmusum :)..

Muffin kaliplarina doldurdugunuz keki önceden isitilmis 200 derece firinda 20 dakika pisirin.

Afiyet olsun.....

43.P.D.C.S.E ve Recelli Sandvic Kurabiye



Bu tarifimi 43.Porselen demlik cay saati etkinligi icin
Asi Meleg´e gönderiyorum.
Gercektende pastane kurabiyeleri gibi oldular,hem tadlari ile hemde görüntüleri ile.Artik benim favori kurabiyelerimden oldu bu kurabiyeler.Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum....

Malzemeler;

125 gr Tereyag

1 yumurta

1 cay bardagi siviyag

2 cay bardagi toz seker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldigi kadar un

Cilek receli

Hindistan cevizi

Yapilisi;

Öncelikle oda sicakligindaki tereyagini,sivi yagi ve sekeri krema kivamina gelip seker iyice eriyene kadar bir mikser yardimi ile iyice cirpin.Daha sonra vanilya ve yumurtayi ekleyip cirpmaya devam edin.Iyice krema kivamina geldikten sonra mikseri birakin.Kabartma tozu ile birlikte biraz un ekleyin ve elinizle yagurmaya baslayin.

Unu yavas yavas ekleyerek yogurmaya devam edin.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yogurun.

Elde ettiginiz hamuru varsa Kurabiye sekillendirme makinesi ile yoksa kaliplarla sekillendirip tepsiye dizin.Önceden isitilmis 165 derece firinda 10-15 dakika üzerleri kizarmayacak sekilde pisirin.

Pistikten sonra sogumaya birakin.Soguyan kurabiyenin üzerine biraz cilek receli sürün ve diger kurabiyeyi biraz bastirarak üzerine kapatin.Kenarlardan tasan recelli kisimlarida hindistan cevizine bulayin.



Bu sekilde biraz bekletmenizi tavsiye ederim.Hatta mümkünse aksamdan yapip ertesi güne birakin.Bekleyip iyice icini cektikten sonra cok daha lezzetli oluyorlar.

Afiyet olsun...

Anneler Günü Pastasi



Eklemekte biraz gec kaldigim bu pastayi anneler gününde yapmistim.Tekrardan bütün annelerin anneler günü kutlu olsun diyorum.

Malzemeler;

Pandispanyasi icin;

4 yumurta (sarı ve beyazlarını birbirine karışmayacak şekilde ayırın.)

1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)

1/2 çay bardağı su (küçük çay bardağı)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardagi un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ara Kremasi Icin;

2 paket krema

2 Paket krema sertlestirici

2 Paket vanilya

1 Paket labne peyniri

2 Adet muz ve damla cikolata

Üst Kremasi Icin;

2 Paket krema

2 paket krema sertlestirici

2 Paket vanilya

100 gr bitter cikolata(pastanin etrafi icin)

Üzerini süslemek icin inci seker vs..

Keki Islatmak Icin;

3-4 kasik cilek receli

3/4 su bardagi su

Yapilisi;

Fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtın.

Yumurta sarıları ve toz şekeri, şeker iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.

Su, süt, nişasta,ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

En son un ve kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde çırpmayı sürdürün.

Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.

Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karıştırın.

Hamuru altina yagli kagit serdiginiz kek kalibiniza(ben kelepceli kek kalibi kullaniyorum) döküp spatulayla tepsinin her yerine eşit olarak yayın. Hamurun kıvamı çok akışkan olmadığı için tepsiye spatula ile yaymanız gerekiyor.Kekin piserken rahatca tirmanabilmesi icin kek kalibinizin kenarlarini yaglamayin.

Önceden ısıttığınız fırında ortalama 30 dk pisirin.

Fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra, kenarlarını bıçakla tepsiden ayırın.

Pandispanyayı tepsiden çıkarıp tabanındaki yağlı kağıdı sıyırın.Iyice soguduktan sonra istediginiz gibi 2 veya 3´e bölün.Ben üce böldüm.

Ara Kremasi icin gerekli olan malzemeleri sirasiyla cirpin.Cilek recelinide suyla birlikte karistirin.

Pandispanyanin ilk parcasini recelli su ile islatin.Ara kremanin yarisini üzerine sürün.Üzerine muzun birini dograyip dizin ve damla cikolatalari serpistirin.
Ikinci kat pandispanyayida üzerine koyun ve ayni islemi bu kat icinde tekrarlayin.

Son katida üzerine kapatin ve yine recelli su ile bu katida islatin.Daha sonra üst kremasi icin gerekli olan malzemeleride birlikte cirpin ve üzerini süslemek icin gerekli olan kremayi ayirdiktan sonra pastanizi güzelce sivayin.

Bitter cikolatayida rendenin büyük tarafi ile rendeleyin ve pastanin etrafina yapistirin.



Üzerinide istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.Ben inci sekerleri ve hazir pasta süsleri kullandim.




Afiyet olsun....

Muzlu ve Damla Cikolatali Kakaolu Pasta ve 41.Hafta Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi



Bu haftaki etkinlik icin bu pastamin tarifini sevgili YEMEKELISLERI`E gönderiyorum.Herkesin begenmesi dilegiyle tarifime geciyorum.



Malzemeler;

Pandispanyasi Icin;

4 yumurta (sarı ve beyazlarını birbirine karışmayacak şekilde ayırın.)

1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)

1/2 çay bardağı su (küçük çay bardağı)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardagi un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kasigi kakao

Ara Kremasi Icin;

2 Paket sivi krema

2 Paket krema sertlestirici

1 Paket vanilya

2 tane muz ve damla cikolata

Üst Kremasi Icin;

1 Paket Dr. Oetker Çikolatalı Paradies Creme

Türkiyede Çikolatalı Crème Olé

Keki Islatmak Icin;

1 Bardak sekerli süt(seker miktarini kendiniz belirleyebilirsiniz)

Süslemek Icin;

100 gr Beyaz kuvertür cikolata

Yapilisi;

Fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtın.

Yumurta sarıları ve toz şekeri, şeker iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.

Su, süt, nişasta,kakao ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

En son un ve kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde çırpmayı sürdürün. Hamur sertleşecektir ve belki pütürlü bir kıvam alacaktır.

Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.

Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karıştırın.

Hamuru altina yagli kagit serdiginiz kek kalibiniza(ben kelepceli kek kalibi kullaniyorum) döküp spatulayla tepsinin her yerine eşit olarak yayın. Hamurun kıvamı çok akışkan olmadığı için tepsiye spatula ile yaymanız gerekiyor.Kekin piserken rahatca tirmanabilmesi icin kek kalibinizin kenarlarini yaglamayin.

Önceden ısıttığınız fırında ortalama 30 dk pisirin.

Fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra, kenarlarını bıçakla tepsiden ayırın.

Pandispanyayı tepsiden çıkarıp tabanındaki yağlı kağıdı sıyırın.Iyice soguduktan sonra istediginiz gibi 2 veya 3´e bölün.Ben üce böldüm.

Simdi ara kremasi icin sivi kremayi,krema sertlestiriciyi ve vanilyayi bir kaba alip yogun bir kivam alana dek mikserin en yüksek devrinde cirpin.Muzlari soyup dograyin.





Pastayi koyacaginiz pasta tabaninin üzerine bir adet yagli kagidi üce kesin ve resimdeki gibi yerlestirin.(Bu sekilde hem pastanin üst kremasini sivarken pastayi koyacaginiz tabak batmaz,hemde süslemesinde kenar süslemesinde yardimci olur.Üstelik bu sekilde pastanin altindan cekmekte hic zor olmayacaktir.




Tam ortasina kestiginiz pandispanya parcasindan bir tanesini koyun,sekerli sütle islatin ve ara kremanin yarisini üzerine yayin.Üzerinede muz ve damla cikolatalari yerlestirin.

Ikinci katida ayni sekilde yapin.Pastayi buz dolabina kaldirin.Pasta biraz dinlenirken üst kremasi icin Dr.Oetker cikolatali paradies crem´i paketin üzerinde yazdigi gibi hazirlayin,pastanizi dolaptan cikarin ve bir sipatula yardimi ile güzelce pastanizi sivayin.

Süslemek icinse,100 gr beyaz kuverür cikolatanin yarisini benmari usulü eritin.Diger yarisinida rendeleyin.Rendelenmis olan kismi pastanin etrafina (pastanin altina serdigimiz yagli kagitlar yardimi ilede)yapistirin.

Eriyen cikolatayida bir ince uclu bir sikma torbasina koyun,ve pastanin üzerine daireler cizin.Daha sonra bir kürdan yardimi ile icten disa dogru istediginiz araliklarda cizgiler cekin.





Aslinda pastanin süsleme kismi tamamen sizin hayal gücünüze kalmis.Normal cikolata,cekilmis findik yada meyvelerlede süsleyebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun........

40.HAFTA PORSELEN DEMLİK CAY SAATİ ETKİNLİGİ VE SÜRPRİZ KURABİYE



Tarifi buradan aldim.Bir kac degisiklik yaparak uyguladim.Tarif icin blog sahibi arkadasima cok tesekkür ediyorum..Gercekten cok güzel bir kurabiye oldu.Bu kurabiye ilede ilk defa bir etkinlige katiliyorum.Umarim herkes benim kadar begenir.Simdiden afiyet olsun...

Malzemeler;

250 gr tereyag

1,5 cay bardagi pudra sekeri

1 cay bardagi süt

1 cay bardagi siviyag

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldigi kadar un

Ici Icin;

1/2 su bardagi hindistan cevizi

1/2 cay bardagi dogranmis antep fistigi

200 gr toz findik

200gr lor peyniri (yurt disinda yasayanlar icin italyanlarin RICOTTA peyniri)

2 cay bardagi pudra sekeri

1 portakal kabugu rendesi

Süslemek icin;

200 gr bitter cikolata

1 kahve fincani kirik findik ici

1 kahve fincani hindistan cevizi

1 kahve fincani antep fistigi


Yapilisi;

Ilk olarak yogurma kabinizin icine kabartma tozu ve un haric diger malzemeleri alin ve iyice karistirin.Hatta ben yine bir cirpma teli veya bir mikser yardimi ile krema kivamina gelene dek cirpmanizi tavsiye ederim.

Daha sonra kabartma tozu ile birlikte yavas yavas unu ilave edin ve yumusak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyeyerek yogurmaya devam edin.

Yumusak bir hamur elde ettikten sonra hamuru biraz buz dolabinda dinlenmeye birakin.Hamur dinlenirken ic malzemesi icin gerekli olan malzemeleri bir yogurma kabinin icine alin ve iyice yogurun.Hamur gibi bir kivam alacaktir.

Simdi buz dolabindan hamuru cikarip ceviz büyüklügünde parcalara ayirin.Ic malzemesinide hamur sayisi kadar minik parcalara ayirin ve yuvarlayin.Daha sonra hamuru elinizin icinde acin ve ic malzemesini icine koyup tekrar yuvarlayin.Yuvarlak formunu korumaya özen göstererek altina yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin.



180 derecede önceden isitilmis firinda pembelesene kadar pisirin.Pisen kurabiyeleri sogumaya birakin.

Soguyan kurabiyeleri önce eritilmis cikolataya sonrada hindistan cevizi,antep fistigi ve findiga bulayin.Isterseniz beyaz cikolatada kullanabilirsiniz.Süsleme kismi tamamen sizin hayal gücünüze kalmis.

NOT:Isterseniz hamuru yogurduktan sonra,hamuru ikiye bölüp bir kismina kakao ekleyebilirsiniz.Böylece hem sade hemde kakaolu kurabiyeler elde etmis olursunuz.

NOT:Ic malzemeside yine sizin damak tadiniza kalmis.Ben daha cok findikli sevdigim icin ic malzemesinde findigi biraz daha cok kullandim.Isterseniz siz badem,ceviz vs.kullanabilirsiniz.Yapmaniz gereken tek sey yogurma kabina peyniri koyduktan sonra ic malzemesinin hamur kivaminda olmasini saglamak sartiyla istediginiz malzemeyi eklemek.

Son olarak 40.Hafta porselen demlik cay saati etkinligindeki diger tarifleri görmek icin buraya tiklayabilirsiniz....

Afiyet olsun..

KOKOSTAR KURABIYE


Tarifi buradan almistim.Ama yapmak ancak bugüne nasip oldu.Kakaolu kurabiye severler icin güzel bir secenek bence.Tarif icin blog sahibi arkadasima tesekkür ediyor ve tarifime geciyorum.

MALZEMELER:

Hamuru İçin:

250 gr margarin

1 kahve fincanı kakao

2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)

2 kahve fincanı pudra şekeri

1 pkt kabartma tozu

1 pkt vanilya

Aldığı kadar un

İçi icin;

1 su bardagi hindistan cevizi

1 su bardagi pudra sekeri

1 yumurta beyazi

Üst Süsleme İçin:

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)

yada

Beyaz kuvertür cikolata

Yapilisi;

Un dışında tüm hamur malzemesini karistirin,hatta mümkünse mikserle iyice cirpin.Daha sonra azar azar unu ekleyerek yumusak bir hamur elde edin.Hamuru strec folyeye sarip buz dolabinda dinlenmeye birakin.

Bu arada ici icin hindistan cevizini,sekeri ve yumurta akini iyice karistirin.Hamuru buzdolabindan cikarin ve ceviz büyüklügünde parcalar koparin.Elinizin icinde biraz acin ve icine hazirladiginiz ic malzemesinden bir parca koyun ve yuvarlayin.Yuvarlak formunu kaybetmemesine özen gösterin.

Yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin ve 180 dereceye ayarlanmis firinda kurabiyelerinizi pisirin.

Kurabiyeler piserken süsleme malzemelerinin hepsini kücük bir tencerede bir cirpma teli yardimi ile iyice karistirarak pisirin ve sogumaya birakin.

Soguyan kurabiyelerin üzerini pisirip soguttugunuz krema ile yada benim gibi beyaz kuvertür cikolata ile istediginiz gibi süsleyin.

Afiyet olsun.....

Kirmizi Baslikli Kiz Pastasi-Rotkäppchen Torte




Malzemeler;

Keki icin;

175 gr margarin yada tereyagi

150 gr Seker

1 paket vanilya

3 yumurta

200gr un

1 paket kabartma tozu

3 yemek kasigi nutella,cokokrem vs.

1 kavanoz visne konservesi

Kremasi icin;

500 gr Quark(yoksa labne peyniri yada süzme yogurt)

50 gr Seker

1 paket Vanilya

400 ml Krema

3 Paket Krema sertlestirici

Kirmizi bölüm icin;

2 paket kirmizi tart jölesi

50 gr seker

400 ml Visne suyu(Konserveden cikan)

Süslemek icin;

200 ml krema

1 paket Vanilya

1 paket Krema sertlestirici


Yapilisi;

Nutellaya kadar olan malzemelerin hepsini güzelce cirpip kekinizi hazirlayin.Altina yagli kagit serilmis 28 cm´lik bir kelepceli kalibin icine hamurun 3/2´sini dökün.
Geri kalan hamura nutellayi ekleyin,iyice karistirin ve kaliptaki kekin üzerine dökün.
1 kavanoz visne konservesini süzün,ama suyunu dökmeyin.Süslemek icin 15-20 adet visne ayirin ve kalan visneleri kekin üzerine yayin.




180 derece firinda 30-35 dk pisirin ve pisen keki kalibindan cikarin ve sogumaya birakin.

Bir cirpma kabinin icinde kremayi,krema sertlestiriciler ile birlikte cirpin.Baska bir kabin icinde Quark,vanilya ve sekeri iyice karistirin.Quarkli karisimi diger kremaya ekleyin ve güzelce karistirin.

Soguyan kekin etrafina kelepceli kalibin cemberini yada varsa bir pasta cemberi gecirin.Hazirladiginiz kremayi kekin üzerine düzgünce yayin.

Son olarak tart jölesini 50 gr seker ve ayirdiginiz visne suyu ile birlikte üzerinde yazdigi gibi hazirlayip,pastanin üzerine yayin.



Süslemek icin 200 ml kremayi ,krema sertlestirici ile birlikte cirpin ve ayirdiginiz visneler ile süsleyin.



Pastayi buz dolabinda en az 4-5 saat dinlendirin.

Afiyet olsun....

Elmali Toplar


Malzemeler;

4-5 adet elma

1 paket kakaolu petit beurre bisküvi

1 su bardagi cekilmis ceviz

1/2 su bardagi pudra sekeri

1-2 tatli kasigi tarcin

Yapilisi;

Öncelikle elmalari soyup yikayin ve rendenin ince tarafi ile rendeleyin.Daha sonra iyice suyunu süzüp bir yogurma kabinin icine alin.

Bisküvileri robottan gecirin.Pudra sekerini ,cevizi ve tarcini ekleyip karistirin.Son olarak azar azar bisküvileride ekleyip hamur kivamina gelene dek yogurun.(Ne kadar bisküvi gidecegi elmanin suyuna bagli,elmalar biraz sulu kalmissa daha fazlada bisküvi gidebilir.)

Son olarak hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip findik,hindistan cevizi yada renkli sekerlere bulayip kücük yagli kagitlara koyarak servis yapin.

Benim robottan cektigim bisküviler fazla geldigi icin ben kalan bisküvilere buladim.Sizde böyle yapabilirsiniz.

Servis yapmadan önce buz dolabinda 2-3 saat dinlendirirseniz cok daha iyi sonuc alirsiniz.

Afiyet olsun........

Incirli Tatli


Tarif portakal agacina ait,gördügümden beri denemek istedigim ama ancak firsat bulabildigim bir tarif.Ikram ettigim kisiler de tatliyi cok begendiler.Eger sizde incir seven biriyseniz mutlaka denemelisiniz...............

Malzemeler:

Kek icin;


6 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu

Şerbeti icin;

1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
1/2 su bardağı toz şeker

Muhallebisi icin;

2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
50gr tereyağı
1 poşet toz krem şanti

Hazırlanması;

Öncelikle incirleri vaktiniz varsa bir gece önceden yoksa bir kac saat önceden islatin.Iyice islanip sismis olan incirleri kücük kücük dograyin.

Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın.Cevizi ekleyip tekrar cirpin.Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karisima ekleyin ve tekrar karistirin.Son olarak kücük kücük dogradiginiz incirleri ekleyip karistirin ve kare bir tepsiye dökün.160 derece firinda pisirin.

Kek piserken toz krem santi ve tereyag haric diger muhallebi malzemelerinin hepsini pisireceginiz tencerenin icine alin ve iyice karistirarak pisirmeye baslayin.Muhallebi kaynayinca icine tereyagini ekleyin ve altini kapatin.

Muhallebi biraz ilidiktan sonra icine toz krem santiyi ekleyin ve mikser ile iyice cirpin.

Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın. Serbet malzemelerinin hepsini bir kap icinde karistirin ve pisirmeden ilik olan kekin üzerine dökün.
Son olarak hazirladiginiz muhallebiyide üzerine yayin ve buz dolabinda en 2-3 saat dinlendirin.
Üzerini istediginiz gibi süsleyebilirsiniz,ben cikolata parcalari ile süsledim.

Afiyet olsun.....

Mozaik Muffin




Malzemeler;

3 tane Yumurta

1 su bardagi toz seker

1 su bardagi siviyag

1 su bardagi süt

3 su bardagi un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kasigi kakao

Yapilisi;

Yumurta,seker ve vanilyayi krema kivamina gelip,seker iyice eriyene kadar iyice cirpin.Daha sonra siviyag ve sütü ekleyip tekrar cirpin.Son olarak kabartma tozu ile unu birlikte eleyerek karisima ekleyin ve güzelce karistirin.

Hazirladiginiz karisimin ücte birini baska bir kaba ayirin ve icine kakaoyu ekleyip iyice karistirin.Muffin kaliplarina önce beyaz karisimdan 1,5 yemek kasigi kadar koyun.Daha sonra üzerine 1 tatli kasigi kakaolu karisimdan koyun.

Daha sonra bir kürdan yardimi ile kakaolu karisimin etrafinda rastgele daireler ve sekiller yapin.

170 derece firinda muffinler kabarip,üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin.
Bu malzemelerden büyüklügüne göre degismekle beraber 25-30 adet muffin cikiyor.Muffinlerinizin üstüne isterseniz findik parcalarida ekleyebilirsiniz....
Afiyet olsun........

Pamuk Pogaca


Malzemeler;

1 su bardagi ilik süt

1 su bardagi maden suyu (soda )

1 su bardagi sivi yag

2 paket yas yada kuru maya

2 yemek kasigi seker

3 cay kasigi tuz

Aldigi kadar un

Ici icin;

Biraz peynir ve maydanoz

Üzeri icin;

Bir yumurta sarisi


Yapilisi;

Bir su bardagi ilik sütü,mayalari ve sekeri yogurma kabina alip 5-10 dk. bekletin.Daha sonra icine siviyag,maden suyu ve tuzu ekleyip iyice karistirin.Son olarak aldigi kadar un ile birlikte kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.Ben yaklasik 1 kg un kullandim.

30 dk. kadar hamuru bekletin.Daha sonra istediginiz büyüklükte bezelere ayirip,icine hazirladiginiz icten koyun ve yine istediginiz sekilde pogacalari hazirlayin.

Hazirladiginiz pogacalari tepsiye alip üzerine yumurta sarisini sürün,isterseniz susam serpin ve üzerleri kizarana kadar 180-200 derece firinda pisirin.

Pisirmeden önce vaktiniz varsa 30-40 dk kadar tepsi mayasini almasi icin bekletirseniz cok daha iyi sonuc alirsiniz.

Afiyet olsun.....

YALANCI SARMA TAVUK GÖĞSÜ



Malzemeler
125 gram margarin

1 litre süt

4 Türk kahvesi fincanı un

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket kakaolu bisküvi

Bir kac parca damla sakizi

Hazırlanışı

Margarin ve unu hafifçe kavurun.Daha sonra yavaş yavaş sütü ilave edip,diger taraftanda hizli hizli karistirin.Damla sakizlarini ekleyin. Kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altini kapatin. Son olarak seker ve vanilyayi ilave edip mikserle soguyuncaya kadar yaklasik 10-15 dk. cirpin.

Diger bir tarafta bisküvileri robottan gecirin ve altini strec folye ile kapladiginiz kare bir tepsiye yayin.Bisküvilerin üzerine cirparak soguttugunuz muhallebiyi dökün ve bir gece dolapta bekletin.

Servis yapılacağı zaman 1 - 1,5 cm. genişliğinde şeritler halinde kesin..Çatal veya bir bicak yardimi ile sararak porsiyonlar oluşturun.

Afiyet olsun…