Etimek Tatlisi




Malzemeler;

1 paket tuzsuz etimek

Muhallebisi için;

1 kg süt

1/2 su bardagi şeker

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

Istege bagli olarak;

1 paket krem şanti

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

Yapılışı;

Etimekleri uygun bir tepsiye dizin.

Şekeri bir tencereye koyun ve kısık ateşte karistirarak eriyip karamelleşmesini saglayin. Üzerine 3,5 bardak suyu ekleyip 10dk kadar daha kaynatın.
(Seker ilk basta sertlesecektir fakat suyu ekledikten sonra kaynarken tekrar eriyecek.)
Hazirladiginiz bu serbeti sicakken etimeklerin üzerine dökün.Varsa baska bir tepsiyide üzerine kapatin,etimekler serbeti iyice ceksin.

Muhallebisi icin bir tencereye sütü,unu,nisastayi ve sekeri koyup iyice karistirin.Tencereyi atesin üzerine alin ve karistira karistira kaynayincaya kadar pisirin.Kaynadiktan sonra atesin üzerinden alin ve vanilyayi ekleyip iyice karistirin.

Hazirladiginiz bu muhallebiyi serbetini cekmis olan etimeklerin üzerine her yerine esit miktarda gelecek sekilde dökün ve sogumaya birakin.

Bu noktada istege bagli olarak kremsantiyi üzerinde yazdigi gibi hazirlayip,soguyan muhallebinin üzerine yayabilir ve istediginiz gibi süsleyebilirsiniz.Ben tatliyi krem santisiz hazirlayip findik ve ceviz ile süsledim.



Yine istege bagli olarak cikolata veya cilek sosu ilede servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.......

4 yorum:

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...
8 Nisan 2010 07:39

Uzun zaman oldu yapmayalı. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Pembe Tatlar dedi ki...
8 Nisan 2010 13:24

Ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...
8 Nisan 2010 13:34

ne kadar akıllısın,mesela hünerlibayanlar seni listesine almamış,sen niye alıyosun,azıcık gurur lütfen,azıcık bari

Lezzet Treni dedi ki...
9 Nisan 2010 05:56

Sevgili arzu ve pembe tatlar sizlere cok tesekkür ederim..

Siz sayin adsiz kisi,kim oldugunuzu ve ne yapmaya calistiginizi anlayamadim.Bahsettiginiz liste benim begenip takip ettigim kisilerin listesi.Hünerli bayanlar beni listesine almamis olabilir.Benim onu begenip takip etmem onunda ayni seyi yapmaya mecbur oldugu anlamina gelmez.Kisacasi benim begendim herkes ayni sekilde beni begenmek zorunda degildir.Birini begenmekte gurursuzluk demek degildir,aksine cok gurur duyuyorum kendimle...
Eger sizde kendinizle ve düsüncelerinizle azicik gurur duyuyorsaniz bir dahaki sefere kimliginizi aciklayarak yorum yaparsiniz......