SOSYETE MANTISI



Malzemeler;

3 adet yufka

250 gr kiyma

1 adet kuru sogan

Biraz siviyag

1 tablet et suyu tableti

1-2 kasik terayag ve salca

Yogurt,istenilen baharatlar ve tuz

Üzerine sürmek icin;

1/2 cay bardagi süt

1/2 cay bardagi siviyag

1 yumurta sarisi


Yapilisi;

Sogani soyup yemeklik dograyin ve siviyag ile biraz kavurun.Daha sonra kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin.Iyice kavrulduktan sonra ocaktan alin,istediginiz baharatlari ve tuzu ekleyip sogumaya birakin.

Yufkalari üst üste koyun ve dört parcaya bölün.Daha kücük yapmak istiyorsaniz sekiz parcayada bölebilirsiniz.Eger dört parcaya bölmüsseniz 12,sekiz parcaya bölmüssenizde 24 tane ücgen seklinde yufkaniz var demektir.




Yufkalarin genis bölümüne hazirlayip soguttugunuz kiymali icten koyun ve gül böregi seklinde sarip tepsiye dizin.Üzeri icin süt ,sivi yag ve yumurta sarisini sürüp 180 derecelik firinda iyice kizarana kadar pisirin.Pistikten sonra sogumaya birakin.

Bu arada 1 et suyu tabletini üzerinde yazdigi kadar kaynar suyun icinde eritin ve sogumus olan böreklerin üzerine dökün.Tipki serbetli tatlilarda oldugu gibi biri sicak digeri soguk olacak.Et suyunu cektikten sonra üzerine normal yada sarmisakli yogurt dökün.Tereyagini eritip icine salcayi koyup salcayi biraz kavurun,gerekirse cok az su ekleyin.Ve bu sosuda sarmisakli yogurdun üzerine gezdirin.Yada salca yerine tereyaginda kirmizi pul biberi kizdirip dökün.Ben öyle yaptim.

Son olarak istege bagli olarak üzerine nane serpistirin.

Isterseniz yufkalari firinda pisirmek yerine dagilmamasi icin ucundan kürdan gecirip üzerine bir sey sürmeden siviyagda kizartip,üzerlerine hemen yogurtlu ve salcali soslarini ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...........

3 yorum:

aleyna dedi ki...
16 Nisan 2010 09:24

benimde çok beğendiğim bir tarif.elinize sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...
16 Nisan 2010 12:58

Çok sever,m canım elelrine sağlık...

Adsız dedi ki...
3 Mayıs 2010 13:50

Güzel bir tarif. Nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.