Fellah Köftesi



Bazi yerlerde fellah köftesi,bazi yerlerde sarmisakli köfte,bazi yerlerdede yalanci köfte diye geciyor bu köfte.Adi ne olursa olsun cok lezzetli olan,cay saatlerinede cok yakisan bu köfteyi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.....

Malzemeler;

2 su bardagi ince bulgur

1 su bardagi irmik

1 su bardagi un

2 yumurta

2 su bardagi sicak su

1 yemek kasigi biber salcasi

1 yemek kasigi domates salcasi

Tuz,nane,kimyon

Sosu Icin;

8-10 tane domates

2 yemek kasigi siviyag

sarmisak,nane,tuz,sumak vs...

Üzeri icin bolca maydanoz

Yapilisi;

2 su bardagi ince bulguru 2 bardak sicak su ile islayin.Bulgurlar suyu iyice cekince genis bir kabin icine alin.Üzerine irmik,un,yumurta,salcalar ve baharatlari ekleyip iyice yogurun.Gerekirse arada ellerinizi islatarak hamur kivamina gelene dek yogurun.

Iyice yogurdukdan sonra elinizde findik büyüklügünde toplar yapin ve tam ortasina isaret parmaginizla biraz bastirin.Bu sekilde bütün köfte hamurunu hazirlayin.



Sosu icin 8-10 domatesi blendirdan gecirin.(Ben konserve domates kullandim.)Biraz sivi yag ile birlikte tencereye alin.Icine sarimsak,tuz,nane,sumak,istegege bagli olarak nar eksisi ekleyin.Baharatlar tamamen sizin isteginize kalmis.Hep birlikte 10-15 dakika kaynatip,altini kapatin.

Büyük bir tencereyi ocagin üzerine alip,su ile doldurun.Icine biraz tuz ve limon suyu ekleyin.(Köftelerin piserken dagilmamalari icin kaynama suyuna limon suyu ekliyoruz) Kaynamaya basladiktan sonra icine köfteleri atin.8-10 dakika pisirdikten sonra bir süzgec yardimi ile köfteleri süzerek sosun icine alin.Sosa bulanmalarini saglayacak sekilde karistirdiktan sonra servis tabagina alin ve üzerine bol maydanoz serpistirin.

3 yorum:

humeyra dedi ki...
6 Mayıs 2010 13:44

Ellerinize sağlık. İrmik de koymuşsunuz, dikkatimi çekti. Acaba öyle nasıl oluyordur? Çok güzel görünüyor gerçi. Ama ben un ekliyorum biraz.

kalpkurabiye dedi ki...
6 Mayıs 2010 23:54

çok seviyorumm yapmasını da yemesini de ellerine sağlık canımm...

Lezzet Treni dedi ki...
7 Mayıs 2010 06:52

Yorumlariniz icin tesekkür ederim.Hümeyracigim birde irmikle denemeni tavsiye ederim.Simdiden afiyet olsun......