SODALI BÖREK



Malzemeler;

Tepsinizi kaplayacak kadar milföy hamuru

3 yufka

2 yumurta

1 bardak süt

1 bardak yogurt

1 bardak siviyag

1 bardak soda

Biraz tuz

peynir ,maydanoz yada ispanak

Yapilisi;

Tepsinizin altini milföy hamuru ile kaplayin.Eger milföy hamurunuz kare seklinde ise birlestirip tepsinize yayin.Üzerine 1,5 yufkayi parcalayarak yayin.Parcalanmis yufkanin üzerine peynir ve maydanozu yada ispanagi her yerine esit miktarda gelecek sekilde paylastirin..Böreginizi istediginiz icle yapabilirsiniz.Üzerine tekrar kalan diger 1,5 yufkayi parcalayin ve yayin.Bununda üzerini yine milföy hamuru ile kaplayin.





Yumurtayi,yogurdu,sütü,siviyagi ve sodayi birazda tuz ekleyip iyice cirpin.Tepsideki böreginizi dilimleyin ve üzerine bu sosu dökün.Milföyü acarken yumusayacagindan dilimlerken zorluk cekebilirsiniz.Bu yüzden dilimlemeden önce biraz buz dolabinda bekletirseniz isiniz cok daha kolay olur.En az iki saat bu sekilde bekletin.Hatta bir gece önceden yaparsaniz cok daha iyi olur.Börek sosu ne kadar iyi cekerse o kadar iyi olur.

Daha sonra 180-200 derecelik firinda üzeri kizaricaya kadar pisirin.

Afiyet olsun............

2 yorum:

casminella dedi ki...
6 Mayıs 2010 12:02

Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Sadece milföy hamuru ile yaptığım börekler bana biraz yavan geliyor, bu şekilde yapmayı deniyicem...

Lezzet Treni dedi ki...
7 Mayıs 2010 06:53

Bende sadece milföyle yapilan börekler yerine bu böregi tercih ediyorum her zaman.Üstelik yapmasida cok kolay.Simdiden afiyet olsun..........