TATLI BLOGGER ÖDÜLÜM



Sevgili blog arkadasim Meral ( Pasta Marzipan )beni bu ödüle layik görmüs.Kendisine cok cok tesekkür ediyorum.

Aslında bu ödülü bende tüm blog arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum ama kural gereği 10 kişiyi seçmem gerekiyor ne yazikki............

Kurallar :


1) Bu ödülü 10 tatlı blogger'a gönderin.

2) Bu ödülle ilgili bir post yazın fotoyu ve ödülü göndereni yazın.

3) Ödülü blogunuza koyun.

4) Ödüllendirdiğiniz 10 kişiyi yorumla bilgilendirin

Sectigim bloglar;

Pembe Tatlar

Damak Tadi

Melegin Marifetleri

Pasta Sehri

Narice

Mimosa Cafe

Kizilcik Surubu

Pasta Dantela

Tarifsiz Tarifler

Bir Dilim Düs

Anneler Gününüz Kutlu Olsun


Annedir yüreği fazla dayanamaz.
Herkes bıksa benden annem bana doymaz.
Öper besler beni, unutur kalbinde.
Annem burda olsun bana bişey olmaz.
Hergün bakar bana kusurumu görmez.
Günler gece olsa o ışığı sönmez.
Ellerim büyüdü avuçlarında.Bi tek annem olsun bana bişey olmaz.

Basta kendi annem ve kesinlikle kendi annemden ayirmadigim kayinvalidem basta olmak üzere bütün annelerin ve anne adaylarinin anneler gününü kutluyorum.Rabbim hic bir cocugu annesinden ayirmasin.Bu duyguyu tatmak isteyen herkesede tatdirsin insallah.

Fellah Köftesi



Bazi yerlerde fellah köftesi,bazi yerlerde sarmisakli köfte,bazi yerlerdede yalanci köfte diye geciyor bu köfte.Adi ne olursa olsun cok lezzetli olan,cay saatlerinede cok yakisan bu köfteyi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.....

Malzemeler;

2 su bardagi ince bulgur

1 su bardagi irmik

1 su bardagi un

2 yumurta

2 su bardagi sicak su

1 yemek kasigi biber salcasi

1 yemek kasigi domates salcasi

Tuz,nane,kimyon

Sosu Icin;

8-10 tane domates

2 yemek kasigi siviyag

sarmisak,nane,tuz,sumak vs...

Üzeri icin bolca maydanoz

Yapilisi;

2 su bardagi ince bulguru 2 bardak sicak su ile islayin.Bulgurlar suyu iyice cekince genis bir kabin icine alin.Üzerine irmik,un,yumurta,salcalar ve baharatlari ekleyip iyice yogurun.Gerekirse arada ellerinizi islatarak hamur kivamina gelene dek yogurun.

Iyice yogurdukdan sonra elinizde findik büyüklügünde toplar yapin ve tam ortasina isaret parmaginizla biraz bastirin.Bu sekilde bütün köfte hamurunu hazirlayin.



Sosu icin 8-10 domatesi blendirdan gecirin.(Ben konserve domates kullandim.)Biraz sivi yag ile birlikte tencereye alin.Icine sarimsak,tuz,nane,sumak,istegege bagli olarak nar eksisi ekleyin.Baharatlar tamamen sizin isteginize kalmis.Hep birlikte 10-15 dakika kaynatip,altini kapatin.

Büyük bir tencereyi ocagin üzerine alip,su ile doldurun.Icine biraz tuz ve limon suyu ekleyin.(Köftelerin piserken dagilmamalari icin kaynama suyuna limon suyu ekliyoruz) Kaynamaya basladiktan sonra icine köfteleri atin.8-10 dakika pisirdikten sonra bir süzgec yardimi ile köfteleri süzerek sosun icine alin.Sosa bulanmalarini saglayacak sekilde karistirdiktan sonra servis tabagina alin ve üzerine bol maydanoz serpistirin.

ELMALI KEK



Malzemeler;

3 Yumurta

125 gr Seker

125 gr Margarin

5-6 Damla Limon Aromasi

200 gr Un

1 Cay Kasigi Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

4 Kasik Süt

3-4 Adet Elma

Yapilisi;

Yumurta ve sekeri iyice cirpin.Oda sicakliginda margarini,vanilyayi,sütü ve limon aromasini ekleyip cirpmaya devam edin.Son olarak eleyerek unu ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice karistirin.(Kabartma tozunu bir cay kasigindan daha fazla koymayin.Yoksa kek cok kabariyor ve elmalarin üzerini kapatiyor.Elmalar kekin üzerinde degil icinde kaliyor.)

Altina yagli kagit serilmis kelepceli kalibiniza kek hamurunu dökün.Elmalari soyun ve dörde bölün.Elmalarin üzerine diklemesine cizikler atin ve kekinizin üzerine yerlestirin.



180 derece firinda 45 dakika pisirin.Kek firindan ciktiktan sonra ilikken üzerine pudra sekeri eleyin.Iyice soguduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.......

Lokum Kek


Malzemeler;

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Sos için;

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

Üzeri icin;

2 su bardağı kadar hindistan cevizi

Yapilisi;

Kek malzemelerini bir kap icine sırasıyla koyup iyice cirpin. Yağli kagit serilmis kare yada dikdörtgen fırın kabına koyarak önceden ısıtılmış 170 derece firinda üzeri kizarana kadar pişirin.

Pisen keki sogumaya birakin.Kek sogurken vanilya haric bütün malzemeleri bir tencereye alin ve kaynayana kadar karistira karistira pisirin.Ocaktan aldiktan sonra vanilyayi ekleyip iyice karistirdiktan sonra sosunuzu ilimaya birakin.

Bu arada soguyan kekinizi kareler halinde dilimleyin.Dilimlenmis keklerinizi önce ilimis olan sosa daha sonrada hindistan cevizine batirin.Kekin üzerindeki sosun donmasi icin biraz bir saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun........

SODALI BÖREK



Malzemeler;

Tepsinizi kaplayacak kadar milföy hamuru

3 yufka

2 yumurta

1 bardak süt

1 bardak yogurt

1 bardak siviyag

1 bardak soda

Biraz tuz

peynir ,maydanoz yada ispanak

Yapilisi;

Tepsinizin altini milföy hamuru ile kaplayin.Eger milföy hamurunuz kare seklinde ise birlestirip tepsinize yayin.Üzerine 1,5 yufkayi parcalayarak yayin.Parcalanmis yufkanin üzerine peynir ve maydanozu yada ispanagi her yerine esit miktarda gelecek sekilde paylastirin..Böreginizi istediginiz icle yapabilirsiniz.Üzerine tekrar kalan diger 1,5 yufkayi parcalayin ve yayin.Bununda üzerini yine milföy hamuru ile kaplayin.





Yumurtayi,yogurdu,sütü,siviyagi ve sodayi birazda tuz ekleyip iyice cirpin.Tepsideki böreginizi dilimleyin ve üzerine bu sosu dökün.Milföyü acarken yumusayacagindan dilimlerken zorluk cekebilirsiniz.Bu yüzden dilimlemeden önce biraz buz dolabinda bekletirseniz isiniz cok daha kolay olur.En az iki saat bu sekilde bekletin.Hatta bir gece önceden yaparsaniz cok daha iyi olur.Börek sosu ne kadar iyi cekerse o kadar iyi olur.

Daha sonra 180-200 derecelik firinda üzeri kizaricaya kadar pisirin.

Afiyet olsun............