MOZART TORTE

Farkli bir Alman pastasi.Ünlü Mozartin adini tasiyor.Yine onun adini tasiyan cikolatalarla da süsleniyor.Yapimi kolay ama biraz oyalayici,ama yine de denemeye deger....


MALZEMELER ;
Keki icin ;
200 gr Marzipan
250 gr Tereyag
200 gr Seker
300 gr Un
4 yumurta
2  Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1-2 damla Badem Aromasi
5 yemek kasigi Süt
1 cimdik tuz
Kremasi icin;
200 gr Nugat
150 gr Bitter Kuvertür cikolata
750 gr Krema
1 Kavanoz Kirmizi Yaban Mersini Jölesi
1 Paket Krema Sertlestirici
50 gr Iri Cekilmis Antep fistigi
Süslemek Icin Mozart Cikolatalari ve Beyaz Cikolata
 YAPILISI ;

Marzipani rendeleyin.Bir kabin icine marzipani,tereyagi,vanilyayi,badem aromasini ve tuzu alin ve iyice cirpin.Yumurtalari ekleyip devam edin.Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar cirpin.Son olarak azar azar sütü ekleyin ve iyice kek hamuruna yedirin.Hazirladiginiz kek hamurunu 26 cm´lik kek kalibina dökün ve 180 derece firinda 45-50 dk pisirin.Pisen keki sogumaya birakin.

Kremasi icin nugati ve kremayi biraz parcalayin.Benmari usulü eritmek üzere bir kabin icine alin.Üzerine 250 gr kremayi ekleyin ve icinde su olan baska bir kabin  üzerine oturtun.Ocagin üzerine alin ve karisimi iyice karistirarak iyice eritin.Eridikten sonra disarida biraz ilitin ve buzdolabina alin.En az 2-3 saat buz gibi olana dek sogumasi gerekiyor....

Baska bir kabin icinde kalan 500 gr kremayi kema sertlestirici ile birlikte cirpin.Diger kremada soguduktan sonra keki üc parcaya kesin ve pastayi yapacaginiz seyin üzerine üc parca halinde yagli kagit serdikten sonra kekin alt parcasini üzerine alinKekin üzerine (Keki cok az sekerli süt ile hafiften islatabilirsiniz,ben islatmadan yaptim) önce kirmizi yaban mersini jölesini sürün,üzerine nugatsiz kremanin yarisini yayin ve son olarak biraz antep fistigi serpistirin.Ikinci kat icinde ayni islemi uygulayin ve son kati üzerine kapatin.


Dis kremasi icin iyice sogumus olan nugat ve cikolatali kremayi katilasana kadar iyice cirpin.Eger iyi sogumussa hemen katilasiyor zaten.Bu krema ilede pastanin disini kaplayin.

Pastayi süslemek icin Mozart cikolata,(cikolatalari dört parcaya böldüm),beyaz cikolata ,biraz krema ve birazda Antep fistigi kullaniyoruz.Ben resimdeki gibi süsledim.


Sizde istediginiz gibi süsleyebilirsiniz tabiki.Kirmizi yaban mersini jölesi yerine recelini ,eger oda yoksa kirmizi bir meyve recelinide(cilek,ahududu vs. ) kullanabilirsiniz.Marzipanida isterseniz kekin yerine ara kremayada ekleyebilirsiniz.Bir dahaki sefere bende öyle deneyecegim.....

Afiyet olsun.....


0 yorum: