UĞUR BÖCEĞI PASTASI

      
 Yapimi cok eglenceli,görünüsüde cok tatli olan bir pasta.Özelliklede cocuklarin dogum günleri icin cok iyi bir secenek.....


MALZEMELER;
Keki icin;
* 250 gr.margarin
* 200 gr.seker
* 2 paket vanilya
* 4 yumurta
* 200gr.un
* 75.gr nisasta
* 1 paket kabartma tozu
Kremasi icin;
* 1 paket vanilyali Paradis creme ( Türkiye´ krem ole )
* 400 gr. krema
Üzeri icin;
* 200 gr pudra sekeri
* 3 yemek kasigi limon suyu
* Kirmizi gida boyasi
* Boni bon seker ( Smarties)
* Cikolata sos
* Mikado cikolatali cubuk

YAPILISI;
   Yag seker,ve vanilyayi seker eriyene kadar cirpin.Yumurtalar ekleyip cirpmaya devam edin.Daha sonra un ,nisasta ve kabartma tozunu ekleyin ve yine iyice cirptiktan sonra yaglanmis yada altina yagli kagit serilmis firin kalibina dökün ve 180 derecede üzeri kizarincaya kadar pisirin.
    Pisen keki sogumaya birakin.Diger tarafta krema ile birlikte paradies creme´i cirpin .Soguyan keki ikiye kesin.Alt kismini pastayi yapacaginiz tabagin yada tepsinin üzerine alin ve hazirladiginiz kremanin hepsini üzerine yayin.Kekin diger parcasi ile ugur böceginin kafasini bir tabak yardimi ile kesin.Kalan kismida iki parcaya kesin ve kanatlarini olusturun.Daha sonrada kremanin üzerine dikkatli bir sekilde yerlestirin.Kanatlarin arasi biraz acik olursa daha güzel olur.
    Baska bir kabin icinde pudra sekerini ve limon suyunu iyice karistirin yada cirpin.2 yemek kasigi kadar ayirdiktan sonra kalanina kirmizi gida boyasini ekleyin ve kurumamasi icin üzerini islak bir bez ile örtün.Böylece glasurunuz hazir olacak.
    Ayirdiginiz 2 yemek kasigi renksiz glasur´u sikma torbasi yardimi ile ugur böceginin kafasinin ve kanatlarinin etrafindan gecin ve iyice kurumasini bekleyin.Beklerken baska bir taraftada cikolatayi benmari usulü eritin.Pastanin üzeri donduktan sonra kanatlari beyaz cizgiyi asmayacak sekilde kirmizi glasur ile(bu noktada agzini yapmak icin cok az kirmizi glasurdan birakiyoruz ),kafasinida yine beyaz cizgiyi asmayacak sekilde cikolata ile doldurun. 
    Kurumalarina izin vermeden kanatlarin üzerine bonibonlari,kafasinin üzerinede toffifee´leri ve toffifee´lerin üzerinede yani gözlerinin üzerinede cubuklu cikolatalari yerlestirin.Son olarakta yine ayaklari icin cikolatali cubuklari resimde görüldügü gibi etrafina yerlestirin ve ayirdiginiz cok az kirmizi glasur ile agzini yapin..Biraz dinlenmesi icin buz dolabina kaldirin.
    Tarifi internetten almistim.Tam olarak nerden aldigimi hatirlamiyorum :( Anlatirken zor gibi görünsede yaparken gercekten hem cok kolay hemde eglenceli.

    Türkiyede mikado yoksa normal cubuk krakeri erimis cikolataya batirip donmasini bekleyin.Kekide biraz fazla yagli gelebilir.Bu yüzden yagi azaltilabilir yada baska bir kek tarifi ilede yapilabilir.Glasuru da kendiniz yapmak yerine hazir olanlardan kullanabilirsiniz tabii.....

    Afiyet olsun............




0 yorum: