Sultan Tatlisi


Bu tarifi sevgili Keskinlinin Mutfagi ´dan aldim.Serbetli olmasina ragmen hafif bir tatli oldu.Herkes tarfindan begenildi.Birazda ekmek kadayifini hatirlatiyor.Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim...
Tarifimi 57.Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi icin sevgili
Hümeyranin Yeri ´ne gönderiyorum..
Tarif icin sevgili Keskinlinin Mutfagi ´na tesekkür ediyor ve tarife geciyorum........

MALZEMELER:
Keki icin;
* 6 tane yumurta
* 1 Su bardagi seker
* 1,5 su bardagi un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

ARA KREMASI ICIN:
* 2 tane krema (SCHLAGSAHNE)
* 2 paket krema sertlestirici (SAHNE STEIF)
* 2 kutu eksi krema (SCHMAND)
Bu malzeleri bulamayanlar icin alternatif olarak;
* 2 paket krem santi

SERBETI ICIN:
* 2 su bardagi seker
* 2 su bardagi su
* Bir kac damla limon suyu


YAPILISI:
Yumurta, seker ve vanilyayi köpürene kadar iyice cirpin.Unu ve kabartma tozunuda ilave edip iyice karistirin.Dikdörtgen bir borcama yada tepsiye altina yagli kagit serdikten sonra kek hamurunu dökün.

Önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzeri kizarincaya kadar iyice pisirin.Kek pistikten sonra tepsiden cikarip iyice sogutun.Soguyan kekin üzerinden yagli kagidi cikarin ve kekinizi ortadan ikiye bölün.

Daha sonra serbet malzemelerini bir tencereye alin ve 5 dakika kaynattiktan sonra ilimaya birakin.

Serbet sogurken,krema ve krema sertlestiriciyi birlikte iyice cirpin.Sonra eksi kremayi ekleyip tekrar iyice karistirin.

Bu malzemeleriniz yoksa kremsantiyi üzerinde yazdigi gibi hazirlayin.Kestiginiz kekin yarisini tepsiye tekrar alin ve hazirladiginiz kremayi üzerine yayin.Kekin diger kisminida üzerine kapatin.

Son olarak ilimis olan serbetin yarisini üzerine gezdirin.Pastanizi istediginiz büyüklükte dilimleyin ve kalan serbetide üzerine tekrar gezdirin.Serbetin ilik olmasi sartina dikkat edin.Sicak olursa aradaki krema erir,soguk olursada kek serbeti iyice cekmez.



Tatlinizin üzerine hindistan cevizi döktükten sonra ve buz dolabinda en az 3-4 saat sogumaya birakin.Iyice soguyan tatlinizi istediginiz gibi servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...............

8 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...
7 Nisan 2010 08:33

canım özlettin kendini nefis bir taarifle dönmüşsün ama:)) ellerine sağlık ayşe abla en güvenilir kaynak zaten..:))

humeyra dedi ki...
7 Nisan 2010 08:42

Biz denersek içine kaymak koyarız :) Madem tadı ekmek kadayıfına benziyor. Ellerinize sağlık. Tarifinizi yayınladım.

Lezzet Treni dedi ki...
7 Nisan 2010 10:57

Evet denizcim,internet baglantisindaki sorundan dolayi biraz ayri kalmak zorunda kaldim.Birikmis tariflerimi yayinlayacagim artik sirasiyla.Haklisin ayse abla gercektende güvenilir kaynak.

Hümeyracigim bencede kaymakla güzel olabilir,yada kaymak tadinda santi ile de dedenebilir.Etkinlikte tekrar kolaylik diliyorum.....

Pembe Tatlar dedi ki...
7 Nisan 2010 11:52

Canım ellerine sağlık ...

Adsız dedi ki...
7 Nisan 2010 12:40

Benim de ne zamandir denemek istedigim bir tatli. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

nanekokusu dedi ki...
7 Nisan 2010 15:39

ellerine sağlık canım banada beklerim sevgiyle kal..

Adsız dedi ki...
9 Nisan 2010 09:12

ellerine saglik arkadasim
tarifin harika gorunuyor malzeme listesinden tadini tahmin edebiliyorum:))
en kisa zamanda deniycem bisey soracam...
ilik serbet dokulecek yazmisin serbet ilik oldugu icin aradaki krema erimiyormu acaba...

size afyiet olsun...

www.yenitadlar.blogcu.com

Lezzet Treni dedi ki...
9 Nisan 2010 10:55

Canim serbet sicak olmadigi icin aradaki krema erimiyor.Sicak olursa erir,bu yüzden ilik olmasina özellikle dikkat etmek gerekiyor...
Denersen simdiden afiyet olsun..
Sevgiler...........