Mermer Kek(Marmor Kuchen)



Malzemeler;

250 gr oda sicakliginda margarin yada tereyag

250 gr seker

1 Paket vanilya

1 tutam tuz

4 yumurta

500 gr un

1 paket kabartma tozu

125 ml süt

20 gr kakao

4 yemek kasigi süt

Üzeri icin biraz pudra sekeri

Yapilisi;

Ilk olarak tereyagi veya margarini bir mikser yardimi ile krema kivamina gelene kadar iyice cirpin.Daha sonra 200 gr seker,vanilya ve tuzu ekleyip cirpmaya devam edin.Yumurtalari ve sütü ekleyip cirpmaya devam edin.Son olarak un ve kabartma tozunu karistirin ve birlikte karisima ekleyip iyice karistirin.
Kekin 3´te 2´sini yaglanip unlanmis kek kalibiniza bosaltin.

Baska bir kap icerisinde 20 gr kakao,4 yemek kasigi süt ve kalan 50 gr sekeri iyice karistirin.Bu karisimi kalan 3´te 1´lik bölüme ekleyin ve iyice karistirin.
Olusan kakaolu kekide kek kalibiniza bosaltin.Bir kac hareketle kakaolu ve sade kekin birbirine karismasini saglayin.





Önceden isitilmis 200 derece firinda 60 dakika pisirin.
Pistikten sonra biraz sogumaya birakin,sonra kek kalibinizdan cikarin.
Üzerine biraz pudra sekeri eleyin ,iyice soguduktan sonra dilimleyip servis yapin..
Afiyet olsun....

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...
4 Ocak 2010 08:00

Mermer kek gerçekten çok leziz göz<üküyor ellerine sağlık canım..

Lezzet Treni dedi ki...
4 Ocak 2010 14:12

Denemenizi tavsiye ederim,gercekten cok leziz.Yorumunuz icin tesekkür ederim.......

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...
12 Ocak 2010 04:56

Canım ellerine sağlık.Çok güzel görünüyorlar.
Sana bir ödülüm var blog'uma uğrayıp alabilir misin??
Sevgiler....