Jelatinsiz Seker Hamuru

Malzemeler:

60 gr. margarin

30 ml. limon suyu

30 ml su

750 gr. ince pudra şekeri



Limon suyunu ve suyu karıştırın, içinde yağ olan kaba ekleyin.(altını kısık açın, yağ eriyinceye kadar karıştırın.)

250 gr. pudra şekerini eleyerek içine ekleyin(şeker eriyene dek karıştırın, karışım kaynayınca ocaktan alın)

Geri kalan pudra şekerini azar azar ekleyin, ta ki hamur haline gelene kadar. hamur pürüzsüz olunca düz bir yüzeye pudra şekeri serpin ve orada yoğurmaya devam edin. (hamurun pudra şekerine doyduğunu düşünüyorsanız eklemeyi kesebilirsiniz.)
İpek gibi olana dek yoğurun.
Hamurumuzu yogurduktan sonra hic hava almayack sekilde strec folye ile sarip,bir gün dinlendiriyoruz.Daha sonra hamurumuz kullanima hazir hale geliyor...

12 yorum:

Adsız dedi ki...
23 Nisan 2009 07:51

Selam. inanin kac gundu jelatınsız glukozsuz seker hamuru tarifi arıyordum. tesekur edıyorum denıyecem

buarada bısey sorayım. strec folye derken neyı kast edıyosunuz. kusura bakmayın azerıyım anlamadım.

sevgilerle nur

Lezzet Treni dedi ki...
24 Nisan 2009 15:56

Merhaba Nur hanim umarim tariften memnun kalirsiniz.
Strec folyeyide asagida verecegim linkte bulabilirsiniz.Eminim resmini görünce taniyacaksiniz.

http://www.mercateo.com/p/595-F(2d)10/Frischhaltefolie_30cm_x_300m.html

Sevgilerle....

Adsız dedi ki...
8 Mayıs 2009 11:04

slm benim seker hamuru icin bir sorum olacakt ben seker hamurunu renkli kulanmak istiyorum..
hangi asamadan sonra renklendirebilirim ve sivi mi yoksa toz gida boyasi mi tercih etmeliyim?.cevaplarsaniz cok sevinirim en kisa zamanda ...

sevgilerimle
fatma

Lezzet Treni dedi ki...
11 Mayıs 2009 02:05

Merhaba Fatma hanim,
seker hamurunu yogurup,dinlendirdikten sonra renklendirebilirsiniz.
Ben toz gida boyasi hic kullanmadim,sivi gida boyasi ile renklendirdim.Bu yüzden sizede sivi gida boyasini öneriyorum.
Sevgiler........

Adsız dedi ki...
15 Aralık 2009 13:04

merhaba şeker hamurunu tarife adım adım uyarak yaptım ama dağılan bir hamur oldu siz ce ne yapmalım kolay şekil ala bilmesi için TEŞEKKÜRLER

Lezzet Treni dedi ki...
16 Aralık 2009 06:02

Merhabalar,
tarife tam olarak uymussaniz dagilmamasi lazim.Ben hic öyle bir problem yasamadim.Bulundugunuz yerin sicakligida etkileyebilir hamuru.
Zaten bu hamur jelatinli seker hamurlari kadar elastik olmuyor,ama pasta kaplanabiliyor.Benim bu hamurla kapladigim pastanin linkini asagida veriyorum,oradanda bakabilirsiniz.

http://lezzettreni.blogspot.com/2008/12/seker-hamuru-ile-ilk-pastam_9855.html

Dedigim gibi normalde öyle olmamasi lazim,bendede hic olmadi.Imkaniniz varsa yeniden denemenizi tavsiye ediyorum....
Simdilik hoscakalin,sevgiler....

Adsız dedi ki...
23 Ağustos 2010 06:34

bu şeker hamuru artınca buz dolabında saklaya bilirmiyiz bozulurmu ömrü nekadar?

Lezzet Treni dedi ki...
6 Şubat 2011 05:06

Merhaba,seker hamurunu hava almayacak sekilde iyice strec folye ile sarip oda sicakliginda saklayabilirsiniz.2-3 hafta rahatlikla hic bir sey olmadan saklayabilirsiniz.Belki daha fazlada dayanabilir.

Adsız dedi ki...
25 Nisan 2012 06:23

Merhaba, lezzet treni benim bir günluk zamanım yok bunun için ne yapmalıyım...
...ACİL...




SEWGİLERİMLE;
HİLAL

Lezzet Treni dedi ki...
26 Nisan 2012 09:04

O zaman bekletmedende hemen kullanabilirsiniz.Ama mümkünse yinede en azindan bir saat bekletmenizi tavsiye ederim..

Adsız dedi ki...
23 Mayıs 2012 14:56

ince pudra şekeri sanırım pastacılarda satılanlardan bahsediyorsunuz marketlerden aldığımız pudra şekerleri ile de yapabilir miyiz? nasıl incelticez her yerde öyle yazıyo dalgalı olmasının sebebi pudra şekerinden kaynaklanıyor olabilir mi?

Lezzet Treni dedi ki...
3 Haziran 2012 11:20

Merhaba,bende marketten aldigim pudra sekeri ile yapiyorum.Ama daha inceltmek icin bir kac kere daha robottan gecirmeyi tavsiye edenler vardi.Benimki fazla dalgali olmamisti,ama pudra sekerinden kaynaklaniyor olabilir tabiki.Dedigim gibi robottan gecirmeyi deneyin isterseniz.
Sevgiler....