Malzemeler:
60 gr. margarin
30 ml. limon suyu
30 ml su
750 gr. ince pudra şekeri
Limon suyunu ve suyu karıştırın, içinde yağ olan kaba ekleyin.(altını kısık açın, yağ eriyinceye kadar karıştırın.)
250 gr. pudra şekerini eleyerek içine ekleyin(şeker eriyene dek karıştırın, karışım kaynayınca ocaktan alın)
Geri kalan pudra şekerini azar azar ekleyin, ta ki hamur haline gelene kadar. hamur pürüzsüz olunca düz bir yüzeye pudra şekeri serpin ve orada yoğurmaya devam edin. (hamurun pudra şekerine doyduğunu düşünüyorsanız eklemeyi kesebilirsiniz.)
İpek gibi olana dek yoğurun.
Hamurumuzu yogurduktan sonra hic hava almayack sekilde strec folye ile sarip,bir gün dinlendiriyoruz.Daha sonra hamurumuz kullanima hazir hale geliyor...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Selam. inanin kac gundu jelatınsız glukozsuz seker hamuru tarifi arıyordum. tesekur edıyorum denıyecem
buarada bısey sorayım. strec folye derken neyı kast edıyosunuz. kusura bakmayın azerıyım anlamadım.
sevgilerle nur
Merhaba Nur hanim umarim tariften memnun kalirsiniz.
Strec folyeyide asagida verecegim linkte bulabilirsiniz.Eminim resmini görünce taniyacaksiniz.
http://www.mercateo.com/p/595-F(2d)10/Frischhaltefolie_30cm_x_300m.html
Sevgilerle....
slm benim seker hamuru icin bir sorum olacakt ben seker hamurunu renkli kulanmak istiyorum..
hangi asamadan sonra renklendirebilirim ve sivi mi yoksa toz gida boyasi mi tercih etmeliyim?.cevaplarsaniz cok sevinirim en kisa zamanda ...
sevgilerimle
fatma
Merhaba Fatma hanim,
seker hamurunu yogurup,dinlendirdikten sonra renklendirebilirsiniz.
Ben toz gida boyasi hic kullanmadim,sivi gida boyasi ile renklendirdim.Bu yüzden sizede sivi gida boyasini öneriyorum.
Sevgiler........
merhaba şeker hamurunu tarife adım adım uyarak yaptım ama dağılan bir hamur oldu siz ce ne yapmalım kolay şekil ala bilmesi için TEŞEKKÜRLER
Merhabalar,
tarife tam olarak uymussaniz dagilmamasi lazim.Ben hic öyle bir problem yasamadim.Bulundugunuz yerin sicakligida etkileyebilir hamuru.
Zaten bu hamur jelatinli seker hamurlari kadar elastik olmuyor,ama pasta kaplanabiliyor.Benim bu hamurla kapladigim pastanin linkini asagida veriyorum,oradanda bakabilirsiniz.
http://lezzettreni.blogspot.com/2008/12/seker-hamuru-ile-ilk-pastam_9855.html
Dedigim gibi normalde öyle olmamasi lazim,bendede hic olmadi.Imkaniniz varsa yeniden denemenizi tavsiye ediyorum....
Simdilik hoscakalin,sevgiler....
bu şeker hamuru artınca buz dolabında saklaya bilirmiyiz bozulurmu ömrü nekadar?
Merhaba,seker hamurunu hava almayacak sekilde iyice strec folye ile sarip oda sicakliginda saklayabilirsiniz.2-3 hafta rahatlikla hic bir sey olmadan saklayabilirsiniz.Belki daha fazlada dayanabilir.
Merhaba, lezzet treni benim bir günluk zamanım yok bunun için ne yapmalıyım...
...ACİL...
SEWGİLERİMLE;
HİLAL
O zaman bekletmedende hemen kullanabilirsiniz.Ama mümkünse yinede en azindan bir saat bekletmenizi tavsiye ederim..
ince pudra şekeri sanırım pastacılarda satılanlardan bahsediyorsunuz marketlerden aldığımız pudra şekerleri ile de yapabilir miyiz? nasıl incelticez her yerde öyle yazıyo dalgalı olmasının sebebi pudra şekerinden kaynaklanıyor olabilir mi?
Merhaba,bende marketten aldigim pudra sekeri ile yapiyorum.Ama daha inceltmek icin bir kac kere daha robottan gecirmeyi tavsiye edenler vardi.Benimki fazla dalgali olmamisti,ama pudra sekerinden kaynaklaniyor olabilir tabiki.Dedigim gibi robottan gecirmeyi deneyin isterseniz.
Sevgiler....
Yorum Gönder