Muzlu ve Damla Cikolatali Kakaolu Pasta ve 41.Hafta Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi



Bu haftaki etkinlik icin bu pastamin tarifini sevgili YEMEKELISLERI`E gönderiyorum.Herkesin begenmesi dilegiyle tarifime geciyorum.



Malzemeler;

Pandispanyasi Icin;

4 yumurta (sarı ve beyazlarını birbirine karışmayacak şekilde ayırın.)

1 çay bardağı süt (küçük çay bardağı)

1/2 çay bardağı su (küçük çay bardağı)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardagi un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kasigi kakao

Ara Kremasi Icin;

2 Paket sivi krema

2 Paket krema sertlestirici

1 Paket vanilya

2 tane muz ve damla cikolata

Üst Kremasi Icin;

1 Paket Dr. Oetker Çikolatalı Paradies Creme

Türkiyede Çikolatalı Crème Olé

Keki Islatmak Icin;

1 Bardak sekerli süt(seker miktarini kendiniz belirleyebilirsiniz)

Süslemek Icin;

100 gr Beyaz kuvertür cikolata

Yapilisi;

Fırınınızı 170 dereceye getirip ısıtın.

Yumurta sarıları ve toz şekeri, şeker iyice eriyene kadar mikserle yüksek devirde çırpın.

Su, süt, nişasta,kakao ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

En son un ve kabartma tozunu ilave edin, düşük devirde çırpmayı sürdürün. Hamur sertleşecektir ve belki pütürlü bir kıvam alacaktır.

Başka bir kapta yumurta beyazlarını bembeyaz olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek şekilde sert kıvama gelene kadar yüksek devirde çırpın.

Çırpılmış yumurta beyazlarını hamura ilave edip spatula ya da tahta kaşık yardımı ile yavaşça, yumurta beyazlarını fazla söndürmeden karıştırın.

Hamuru altina yagli kagit serdiginiz kek kalibiniza(ben kelepceli kek kalibi kullaniyorum) döküp spatulayla tepsinin her yerine eşit olarak yayın. Hamurun kıvamı çok akışkan olmadığı için tepsiye spatula ile yaymanız gerekiyor.Kekin piserken rahatca tirmanabilmesi icin kek kalibinizin kenarlarini yaglamayin.

Önceden ısıttığınız fırında ortalama 30 dk pisirin.

Fırından alıp biraz ılınmasını bekledikten sonra, kenarlarını bıçakla tepsiden ayırın.

Pandispanyayı tepsiden çıkarıp tabanındaki yağlı kağıdı sıyırın.Iyice soguduktan sonra istediginiz gibi 2 veya 3´e bölün.Ben üce böldüm.

Simdi ara kremasi icin sivi kremayi,krema sertlestiriciyi ve vanilyayi bir kaba alip yogun bir kivam alana dek mikserin en yüksek devrinde cirpin.Muzlari soyup dograyin.





Pastayi koyacaginiz pasta tabaninin üzerine bir adet yagli kagidi üce kesin ve resimdeki gibi yerlestirin.(Bu sekilde hem pastanin üst kremasini sivarken pastayi koyacaginiz tabak batmaz,hemde süslemesinde kenar süslemesinde yardimci olur.Üstelik bu sekilde pastanin altindan cekmekte hic zor olmayacaktir.




Tam ortasina kestiginiz pandispanya parcasindan bir tanesini koyun,sekerli sütle islatin ve ara kremanin yarisini üzerine yayin.Üzerinede muz ve damla cikolatalari yerlestirin.

Ikinci katida ayni sekilde yapin.Pastayi buz dolabina kaldirin.Pasta biraz dinlenirken üst kremasi icin Dr.Oetker cikolatali paradies crem´i paketin üzerinde yazdigi gibi hazirlayin,pastanizi dolaptan cikarin ve bir sipatula yardimi ile güzelce pastanizi sivayin.

Süslemek icinse,100 gr beyaz kuverür cikolatanin yarisini benmari usulü eritin.Diger yarisinida rendeleyin.Rendelenmis olan kismi pastanin etrafina (pastanin altina serdigimiz yagli kagitlar yardimi ilede)yapistirin.

Eriyen cikolatayida bir ince uclu bir sikma torbasina koyun,ve pastanin üzerine daireler cizin.Daha sonra bir kürdan yardimi ile icten disa dogru istediginiz araliklarda cizgiler cekin.





Aslinda pastanin süsleme kismi tamamen sizin hayal gücünüze kalmis.Normal cikolata,cekilmis findik yada meyvelerlede süsleyebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun........

8 yorum:

yemekelisleri dedi ki...
28 Nisan 2009 12:11

tesekkür ederim gene beklerim

sevil dedi ki...
29 Nisan 2009 05:09

MERHABA Canımcım;
41. Ev sahibemiz olan http://yemekelisleri.blogcu.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ.
iyi haftalar….
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

Lezzet Treni dedi ki...
29 Nisan 2009 10:30

Asil ben tesekkür ederim,sevgilerle..

Adsız dedi ki...
29 Nisan 2009 13:43

canım pastan süper olmuş bir dilim alıyorum :)) hmmmm süpersin sevgiler tülay

www.sihirlieller34.blogcu.com

Lezzet Treni dedi ki...
30 Nisan 2009 01:52

Tesekkür ederim Tülay hanim,afiyet olsun.....
Sevgiler

Adsız dedi ki...
9 Mayıs 2009 21:35

anneler günün kutlu olsun sevgiler canım www.missgibi.blogcu.com

Lezzet Treni dedi ki...
11 Mayıs 2009 02:11

Tesekkür ederim canim,seninde anneler günün kutlu olsun..
Sevgiler....

tarifdunyasi dedi ki...
11 Mayıs 2009 11:32

SELAMUN ALEYKÜM

Etkinliğime buyurun

Gönderen :http://tarifdunyasi.com/

42. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için

4 MAYIS 2009 - 18 MAYIS 2009
TARİHLERİ ARASINDA

http://tarifdunyasi.com/

YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 42.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
SEVGİLER