40.HAFTA PORSELEN DEMLİK CAY SAATİ ETKİNLİGİ VE SÜRPRİZ KURABİYE
Por Lezzet Treni
en |
Tarifi buradan aldim.Bir kac degisiklik yaparak uyguladim.Tarif icin blog sahibi arkadasima cok tesekkür ediyorum..Gercekten cok güzel bir kurabiye oldu.Bu kurabiye ilede ilk defa bir etkinlige katiliyorum.Umarim herkes benim kadar begenir.Simdiden afiyet olsun...
Malzemeler;
250 gr tereyag
1,5 cay bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un
Ici Icin;
1/2 su bardagi hindistan cevizi
1/2 cay bardagi dogranmis antep fistigi
200 gr toz findik
200gr lor peyniri (yurt disinda yasayanlar icin italyanlarin RICOTTA peyniri)
2 cay bardagi pudra sekeri
1 portakal kabugu rendesi
Süslemek icin;
200 gr bitter cikolata
1 kahve fincani kirik findik ici
1 kahve fincani hindistan cevizi
1 kahve fincani antep fistigi
Yapilisi;
Ilk olarak yogurma kabinizin icine kabartma tozu ve un haric diger malzemeleri alin ve iyice karistirin.Hatta ben yine bir cirpma teli veya bir mikser yardimi ile krema kivamina gelene dek cirpmanizi tavsiye ederim.
Daha sonra kabartma tozu ile birlikte yavas yavas unu ilave edin ve yumusak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyeyerek yogurmaya devam edin.
Yumusak bir hamur elde ettikten sonra hamuru biraz buz dolabinda dinlenmeye birakin.Hamur dinlenirken ic malzemesi icin gerekli olan malzemeleri bir yogurma kabinin icine alin ve iyice yogurun.Hamur gibi bir kivam alacaktir.
Simdi buz dolabindan hamuru cikarip ceviz büyüklügünde parcalara ayirin.Ic malzemesinide hamur sayisi kadar minik parcalara ayirin ve yuvarlayin.Daha sonra hamuru elinizin icinde acin ve ic malzemesini icine koyup tekrar yuvarlayin.Yuvarlak formunu korumaya özen göstererek altina yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin.
180 derecede önceden isitilmis firinda pembelesene kadar pisirin.Pisen kurabiyeleri sogumaya birakin.
Soguyan kurabiyeleri önce eritilmis cikolataya sonrada hindistan cevizi,antep fistigi ve findiga bulayin.Isterseniz beyaz cikolatada kullanabilirsiniz.Süsleme kismi tamamen sizin hayal gücünüze kalmis.
NOT:Isterseniz hamuru yogurduktan sonra,hamuru ikiye bölüp bir kismina kakao ekleyebilirsiniz.Böylece hem sade hemde kakaolu kurabiyeler elde etmis olursunuz.
NOT:Ic malzemeside yine sizin damak tadiniza kalmis.Ben daha cok findikli sevdigim icin ic malzemesinde findigi biraz daha cok kullandim.Isterseniz siz badem,ceviz vs.kullanabilirsiniz.Yapmaniz gereken tek sey yogurma kabina peyniri koyduktan sonra ic malzemesinin hamur kivaminda olmasini saglamak sartiyla istediginiz malzemeyi eklemek.
Son olarak 40.Hafta porselen demlik cay saati etkinligindeki diger tarifleri görmek icin buraya tiklayabilirsiniz....
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
canım ellerine sağlık harika görünüyor. tarifin şimdi yayınlandı. desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek dileğiyle. yine beklerim
Rica ederim canim,ben tesekkür ederim.
canım benim harika olmuş
ayrıca 40. Ev sahibemiz olan http://missgibi.blogcu.com/ (Necla ) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ.
iyi haftalar….
Sevgilerimle SEVİL SAHİN
Sevil hanim asil ben tesekkür ederim.Tarifimi begenmenizede ayrica cok sevindim.Baska etkinliklerde görüsmek umuduyla,sevgiyle kalin...
Canim ellerine saglik mutlaka deneyeceklerimin arasina aldim bu tarifi paylasimin icin tesekkurler.
Gül hanım etkinlik tariflerini gezerken bu kurabiyeleri gördüm yakında oğlumun doğum günü var çok şık görünümleri var inşallah yaparım ellerinize sağlık...
www.keyiflitadlar.com
Yorumunuz icin cok tesekkür ederim Tuba hanim....
Nalan hanim umarim yapma firsati bulur ve begenirsiniz.Oglunuzun dogum günüde simdiden kutlu olsun.
Sevgilerle......
bayıldım bunlara ellerine sağlık cnm
mutlu bir haftasonu dilerim
Yorum Gönder