Telli Baba Tatlisi
Por Lezzet Treni
en |
Ramazanda yaptigim bir tatliydi,eklemek yeni kismet oldu.Ben bu tatliyi yaninda bir top vanilyali dondurma ile servis yaptim,sizede tavsiye ederim.Simdiden afiyet olsun..
Malzemeler;
Hamuru icin;
250 gr tereyag
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta
1 yemek kasigi elma sirkesi
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldigi kadar un(yaklasik 2,5 su bardagi)
Ici icin;
200 gr.tel kadayif
1 su bardagi ceviz ici
4 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tarcin
Serbeti icin;
3 su bardagi seker
2,5 bardak su
bir kac damla limon suyu
Üzerleri icin;
findik yada badem
Yapilisi;
Ilk olarak seker ve suyu bir tencereye alin ve kaynamaya birakin.5-6 dakika kaynadiktan sonra limon suyunu ekleyin ve bir kac dakika daha kaynatip altini kapatin ve sogumaya birakin...
Ici icin kadayiflari elinizle iyice tel tel ayirip parcalayin.Seker,ceviz ve tarcini ekleyip iyice karistirin.
Oda sicakligindaki tereyagini,siviyagi,yumurta,yogurt ve sirkeyi bir cirpma teli yada mikser ile iyice karistirin.Vanilyayi ekleyip karistirmaya devam edin.Son olarak kabartma tozu ile birlikte yavas yavas un ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edinceye kadar elinizle yogurun.
Hamurdan cevizden biraz büyük parcalar koparin,elinizde biraz acin,hazirladiginiz ic malzemesinden koyup yuvarlayin.Yaglanmis yada yagli kagit serilmis firin tepsisine dizin.Hamur bitene kadar bu islemi uygulayin ve son olarak üzerlerine findik yada badem batirin.180 derece firinda kizarana kadar pisirin.
Firindan ciktiktan sonra üzerine sogumus serbeti dökün ve iyice cekmesi icin tepsinin üzerini baska bir tepsi ile kapatin.
Afiyet olsun......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder