Sütlac
Por Lezzet Treni
en |
Malzemeler;
2 litre süt ( %1,5 yagli olanlardan)
2 paket krema
2 cay bardagi pirinc
1 su bardagi seker
Yapilisi;
Sütü ve kremayi bir tencereye alip ocagin üzerine birakin.Pirincleri iyice yikayip tencereye ekleyin.Ara ara karistirarak pisirmeye baslayin.Kaynamaya basladiktan sonra ocagin altini biraz kisin ve bu sekilde 30-40 dakika kaynatin.
Sütlaciniz koyulasmaya baslayacaktir.Kivamini karistirdiginiz kasiga bulasan sütlactan anlayabilirsiniz.Kasiga bulasan sütlac kasiktan cok daha zor akiyorsa sütlaciniz kivamini bulmus demektir.
Ocaktan indirmeden hemen önce sekerini ekleyin,son bir kez daha karistirin ve ocagin altini kapatin.Sütlacinizi kaselere paylastirin,ilidiktan sonra buz dolabina kaldirin ve iyice sogutun....
Seker miktarini kendi agiz tadiniza göre ayarlayabilirsiniz.Isteginize göre azaltin veya cogaltin.Ama kesinlikle ocaktan inmeden hemen önce koyun sekeri.Isterseniz tarcin esliginde servis yapabilirsiniz...
Afiyet olsun.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
eline sağlık, sütlaçta krema kullanmadım denemek lazım
Çok sevrim ellerine sağlık canım...
Yorumlariniz icin cok tesekkürler.Sütlacta krema kullanmanizi kesinlikle tavsiye ederim.Farki göreceksiniz..
Sevgiler...
ELLERINE SAGLIIK CANIM HAYIR DIYEMEM....
Yorum Gönder