Lokum Kek


Malzemeler;

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Sos için;

2,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

Üzeri icin;

2 su bardağı kadar hindistan cevizi

Yapilisi;

Kek malzemelerini bir kap icine sırasıyla koyup iyice cirpin. Yağli kagit serilmis kare yada dikdörtgen fırın kabına koyarak önceden ısıtılmış 170 derece firinda üzeri kizarana kadar pişirin.

Pisen keki sogumaya birakin.Kek sogurken vanilya haric bütün malzemeleri bir tencereye alin ve kaynayana kadar karistira karistira pisirin.Ocaktan aldiktan sonra vanilyayi ekleyip iyice karistirdiktan sonra sosunuzu ilimaya birakin.

Bu arada soguyan kekinizi kareler halinde dilimleyin.Dilimlenmis keklerinizi önce ilimis olan sosa daha sonrada hindistan cevizine batirin.Kekin üzerindeki sosun donmasi icin biraz bir saat kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun........

0 yorum: