TATLI LASANYA (SÜßE LASAGNE)

Yaz aylari icin biraz kalorili ama mükemmel bir Alman pastasi.Yapilisida cok kolay ve pratik.Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.




Malzemeler;

1 Paket Kedidili Bisküvi

500 gr Mascarpone

400 ml krema

400 gr yogurt,quark yada schmand

5-6 kasik seker

2 paket krema sertlestirici

2 paket vanilya

1 kg Rote Grütze

50 gr rendelenmis beyaz cikolata

Yapilisi;

Bisküvileri tepsinize dizin.Kremayi bir kabin icinde biraz cirpin.Daha sonra vanilyayi ve krema sertlestiriciyi ekleyip tekrar iyice cirpin.Ayri bir kabin icinde mascarpone ve sekeri yine iyice cirpin.Icine yogurt,quark yada schmand´dan herhangi birini ekleyip iyice karistirin.Bu karisimin icine kremayi ekleyin ve yine iyice karistirdiktan sonra bu karisimi bisküvilerin üzerine düzgün bir sekilde yayin.



Servisten önce üzerine rote grütze´yide yayin ve rendelenmis beyaz cikolata ile süsleyin.Mutlaka bir gece dolapta bekletin,hem kremasi iyice donsun hemde bisküviler yumusasin.Ani bir misafir icin bisküviler sütle islatilipta yapilabilir ama ben hic o sekilde denemedim.Hep bir gece önceden yapiyorum.Pastayi bir yada iki katli yapabilirsiniz,malzeme miktarina göre kat sayisi degisebilir.



Rote Grütze Almanlarin bir tatlisi.Tek basina bir tatli olarak yedikleri gibi,bu sekilde pasta,tatli ve dondurmalarda sos olarakta kullaniyorlar.Alkollü ve alkolsüz olmak üzere bir sürü farkli yapilis sekilleri var.Marketlerde hazir olarakta satilmakta.Bende bu sekilde kullandim,ama yapmak isteyenler olabilir diye alkolsüz birde tarif verecegim.
Rote Grütze icin gerekli malzemeler;

1/2 litre su

500-600 gr karisik kirmizi kücük meyveler(cilek,ahududu,kirmizi freng üzümü,visne,bögürtlen vs.)

100 gr seker

80 gr nisasta

4 kasik su

Yapilisi;

Suyu bir tencereye alin ve kaynamaya birakin.Kaynayan suyun icine temizlenip yikanmis karisik meyveleri atin ve 10-15 dakika renleri suya gecineceye kadar iyice kaynatin.Daha sonra sekeri ekleyin.Son olarak 4 kasik suyun icinde 80 gr nisastayi eritin ve kaynayan karisima ekleyin.1-2 dakika koyulasincaya kadar kaynatip altini kapatin ve sogumaya birakin.Seker miktarini kendi zavkinize göre azaltabilir yada cogaltabilirsiniz.Ilidiktan sonra buzdolabina kaldirin ve iyice soguduktan sonra pastalarinizda ve dondurmalarinizda sos olarak kullanabilirsiniz.Yada krema esliginde basli basina bir tatli olarakta tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...........

3 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...
30 Haziran 2010 05:34

çok nefis gercekten ellerine sağlık
sevgiler

Adsız dedi ki...
30 Mayıs 2012 09:53

Bizde pfingsten tatilinde bu sitenin sahibi gül arkadaşimizin ellerinden yedik...aradan. 4 gün geçti ve halen tadi damagimizda..ellerine saglik..berlinden sevgilerle, beyhan+erdal

Lezzet Treni dedi ki...
3 Haziran 2012 11:16

Afiyet olsun,yine bekleriz,tekrar görüsmek üzere insallah...