Pamuk Pogaca
Por Lezzet Treni
en |
Malzemeler;
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi maden suyu (soda )
1 su bardagi sivi yag
2 paket yas yada kuru maya
2 yemek kasigi seker
3 cay kasigi tuz
Aldigi kadar un
Ici icin;
Biraz peynir ve maydanoz
Üzeri icin;
Bir yumurta sarisi
Yapilisi;
Bir su bardagi ilik sütü,mayalari ve sekeri yogurma kabina alip 5-10 dk. bekletin.Daha sonra icine siviyag,maden suyu ve tuzu ekleyip iyice karistirin.Son olarak aldigi kadar un ile birlikte kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.Ben yaklasik 1 kg un kullandim.
30 dk. kadar hamuru bekletin.Daha sonra istediginiz büyüklükte bezelere ayirip,icine hazirladiginiz icten koyun ve yine istediginiz sekilde pogacalari hazirlayin.
Hazirladiginiz pogacalari tepsiye alip üzerine yumurta sarisini sürün,isterseniz susam serpin ve üzerleri kizarana kadar 180-200 derece firinda pisirin.
Pisirmeden önce vaktiniz varsa 30-40 dk kadar tepsi mayasini almasi icin bekletirseniz cok daha iyi sonuc alirsiniz.
Afiyet olsun.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder