Kirmizi Baslikli Kiz Pastasi-Rotkäppchen Torte




Malzemeler;

Keki icin;

175 gr margarin yada tereyagi

150 gr Seker

1 paket vanilya

3 yumurta

200gr un

1 paket kabartma tozu

3 yemek kasigi nutella,cokokrem vs.

1 kavanoz visne konservesi

Kremasi icin;

500 gr Quark(yoksa labne peyniri yada süzme yogurt)

50 gr Seker

1 paket Vanilya

400 ml Krema

3 Paket Krema sertlestirici

Kirmizi bölüm icin;

2 paket kirmizi tart jölesi

50 gr seker

400 ml Visne suyu(Konserveden cikan)

Süslemek icin;

200 ml krema

1 paket Vanilya

1 paket Krema sertlestirici


Yapilisi;

Nutellaya kadar olan malzemelerin hepsini güzelce cirpip kekinizi hazirlayin.Altina yagli kagit serilmis 28 cm´lik bir kelepceli kalibin icine hamurun 3/2´sini dökün.
Geri kalan hamura nutellayi ekleyin,iyice karistirin ve kaliptaki kekin üzerine dökün.
1 kavanoz visne konservesini süzün,ama suyunu dökmeyin.Süslemek icin 15-20 adet visne ayirin ve kalan visneleri kekin üzerine yayin.




180 derece firinda 30-35 dk pisirin ve pisen keki kalibindan cikarin ve sogumaya birakin.

Bir cirpma kabinin icinde kremayi,krema sertlestiriciler ile birlikte cirpin.Baska bir kabin icinde Quark,vanilya ve sekeri iyice karistirin.Quarkli karisimi diger kremaya ekleyin ve güzelce karistirin.

Soguyan kekin etrafina kelepceli kalibin cemberini yada varsa bir pasta cemberi gecirin.Hazirladiginiz kremayi kekin üzerine düzgünce yayin.

Son olarak tart jölesini 50 gr seker ve ayirdiginiz visne suyu ile birlikte üzerinde yazdigi gibi hazirlayip,pastanin üzerine yayin.



Süslemek icin 200 ml kremayi ,krema sertlestirici ile birlikte cirpin ve ayirdiginiz visneler ile süsleyin.



Pastayi buz dolabinda en az 4-5 saat dinlendirin.

Afiyet olsun....

0 yorum: