Aglayan Kek


Malzemeler;

Keki icin;

4 yumurta

1 paket kakao(2-3 yemek kasigi)

3.5 kahve fincanı un(yaklasik 125 gr)

3.5 kahve fincanı şeker(yaklasik 175 gr)

1 paket kabartmatozu

1 paket vanilya

1/2 çay bardağı süt(kekin icine)

2 su bardağı süt(kekin üzerine)

Kremasi icin;

2 paket krema

2 paket krema sertlestirici

2 paket vanilya

veya

Kremsanti

Sosu için;

Hazir cikolata sosu

1 avuc damla cikolata

Yapılışı;

Yumurtalarla şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpalım. 1/2 çay bardağı sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim. Unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice cirptiktan sonra yağlanmış fırın kabına dökelim.

Firindan cikar cikmaz üzerine 2 su bardağı sütü dökün. Bu sekilde kek soguyuncaya kadar bekleyin.

Beyaz kisim icin,kremayi krema sertlestirici ve vanilya ile birlikte krema sert bir kivama gelene kadar bir mikser yardimi ile cirpin.Kremsanti kullanacaksaniz üzerindeki tarife göre hazirlayin.Hazirladiginiz kremayi soguyan kekin üzerine sürün.

Sos icin cikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazirlayin.Istege bagli olarak damla cikolatalari ekleyip, kremanin üzerine sosu dökün.



Buzdolabinda en az 2-3 saat beklettikten sonra,hindistan cevizi ile süsleyip servis yapin.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...
30 Aralık 2011 05:53

gerçekten çok güzel gözüküyor:D