Kadayifli Tavuk Gögsü
Por Lezzet Treni
en |
Malzemeler;
Tavuk gögsü icin;
125 gram margarin
1 litre süt
4 Türk kahvesi fincanı un(yaklasik 150 gr)
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Bir kac parca damla sakizi
Kadayifli bölüm icin;
150 gr kadayıf
1/2 su bardagi tozşeker
1/2 su bardagi ceviz içi
2-3 yemek kasigi siviyag
Yapilisi;
Öncelikle kadayifi,sekeri ve siviyagi bir teflon tavaya alin ve ocagin üzerine koyun.Kadayiflar kizarana kadar sürekli karistirarak kavurun.Kizarmasina yakin cevizleride ekleyin ve bir kac dakikada cevizlerle birlikte kavurduktan sonra ocaktan alin ve sogumaya birakin.
Tavuk gögsü icin vanilya haric bütün malzemeleri bir tencere alin,iyice cirptiktan sonra ocagin üzerine alin ve kaynayana kadar pisirin.
Kaynadiktan sonra ocaktan alin,icine vanilyayi ekleyin ve 5-10 dakika iyice cirpin.
Önceden hazirladiginiz kadayifli harcin yarisini kullanacaginiz tepsinin altina yayin.Üzerine tavuk gögsünün tamamini dökün.Kalan diger kadayifli harcida üzerine yayin ve sogumaya birakin.
Soguduktan sonrada 2-3 saat mutlaka buz dolabinda bekletin.Istediginiz gibi dilimleyip servis yapin.
Isterseniz kadayifli harci hazirlarken icine 1-2 yemek kasigi kakaoda ekleyebilirsiniz..
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder