
Bu tarifi ACEMI SEF`den almistim.Bir kac ufak degisiklik yaparak denedim ve görünüsü cok güzel mini mini tartoletler elde ettim.Tarif icin Acemi Sef´e tesekkür ediyor ve tarifime geciyorum.
Malzemeler
Hamuru icin;
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
125 gr. tereyağı
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı su
1 paket vanilya
Kreması için:
250 gr. labne peyniri
Yarım su bardağı pudra şekeri
125 gr. bitter çikolata
1 adet yumurta
Yarım bardak çekilmiş toz badem
3-4 yemek kasigi visne yada kayisi receli
Üzeri için:
50 gr beyaz çikolata
Yapılışı:
Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım.Muffin kalıbımızı yağlayalım.Ben 24`lü muffin kalibi kullandim.
Hamur malzemelerini bir kapta yoğuralım ve buzdolabında 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
Hamuru bir merdane yardımıyla yarım cm'den biraz daha ince olacak şekilde açalım, bir bardak veya kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar keselim. Dikkatlice çıkardığımız hamurları muffin kalibimiza yerleştirelim.
Siyah çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga firinda eritelim. Bir kabın içinde tüm krema malzemeleri ile erimiş çikolatayı bir kasik yardımıyla iyice karıştıralım, tartoletlerin içine yine bir kaşık yardimi ile dolduralım.

180 dereceye önceden isıtilmis fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyelim. Beyaz çikolatayı da benmari usulü eritip, hazırladığımız yağlı kağıttan sıkma torbasına doldurup(veya kücük bir buzdolabi posetinin icine koyarakta yapabilirsiniz) torbanın ucunu minicik keselim ve tartoletlerimizi süsleyelim.
NOT:Kremasi biraz fazla geldi,yaparken krema malzemelerinin yarisini kullanarak kremanizi hazirlamanizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun...........
3 yorum:
Elimi uzattımda alabilseydim keşke ellerine salık nefis görünüyolar canım.
Tesekkür ederim canim........
Afiyet olsun canım ellerine sağlık.
Sevgiler,
Esra
Yorum Gönder